Junts presenta les seves propostes en matèria esportiva davant de les entitats de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Junts presenta les seves propostes en matèria esportiva davant de les entitats de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

  • César Martínez
  • | el 15/mai/23

Junts per Sant Cugat ha presentat les seves propostes per millorar i potenciar el teixit esportiu de Sant Cugat. El projecte estrella que anunciat el partit és la creació d'una ciutat esportiva on puguin estar reunides la majoria d'entitats esportives del municipi. L'espai, que s'hauria de 'consensuar amb totes les formacions del ple', estaria ubicat en el futur barri de Ca n'Ametller. El cobriment de les pistes escolars és un altre punt destacat del programa de la candidatura, que interpel·la els clubs perquè expressin les queixes i demandes. En un acte polític aquest dilluns, l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, ha lamentat que en el darrer mandat 'el tripartit ha fet retrocedir a la ciutat i sobretot en l'àmbit de l'esport santcugatenc'.


Esport i escoles

La candidatura aposta per impulsar la pràctica esportiva des de i per a totes les edats (posant el focus en etapes de formació acadèmica). En aquest sentit, des de Junts creuen que és bàsic el cobriment de pistes escolars d'escoles com l'institut Leonardo da Vinci o Catalunya. "Hem de resoldre la problemàtica de les instal·lacions que provoquen problemes de salut en els infants", ha explicat el número 10 de la llista, Albert Mendoza, en relació amb el cas d'un jugador infantil del Qbasket lesionat al pati de l'escola Catalunya. Mendoza ha afegit que si els comptes municipals ho permeten, aquest seria un dels punts que abordarien amb més "urgència".

Cogovernança

Eloi Rovira, número 12, ha defensat un model de cogovernança amb les entitats esportives de Sant Cugat. "És necessari des del consistori col·laborar amb els clubs i no deixar de conversar i escoltar-los", ha afirmat el regidor. A més, des de Junts es vol crear una comissió que asseguri aquesta cogovernança per mirar d'assolir el "màxim de consens possible en les polítiques esportives".

Patrocinis i visibilització

En matèria de patrocinis per a clubs i entitats, l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, ha recalcat que Sant Cugat és "un parc empresarial de 3.000 empreses on hi ha moltes d'elles que volen ajudar a potenciar el teixit esportiu". Sobre això han posat el focus en la necessitat de donar més visibilitat als clubs, ja que consideren que "els santcugatencs no coneixen els equips que es troben a l'elit de la seva disciplina". En aquest sentit, Rovira ha defensat el paper que tenen els mitjans de comunicació locals en matèria de difusió, però apunta que des de l'administració pública s'ha de potenciar i posar noves eines. Vallès ha afegit que "s'han de fer servir els canals propis de l'Ajuntament per donar a conèixer la competició esportiva dels clubs de Sant Cugat" i "disposar d'una web molt més accessible que pugui mostrar partits i resultats".

D'altra banda, un altre reclam que han fet membres d'entitats esportives de la ciutat presents a la trobada és la necessitat de disposar d'una regidoria única d'esports. El candidat a l'alcaldia de Junts els ha explicat que això no depèn tant de "voler fer-ho, sinó dels regidors que aconseguim després de les eleccions". No obstant això, sí que ha afirmat, que la persona que assumeixi aquesta regidoria ha de ser algú "que gaudeixi i vingui de l'esport i no l'últim de la fila, algú que et faci trempar quan el veus amb aquesta regidoria". En relació amb la gestió de Francesc Carol al capdavant de la regidoria, des de Junts s'ha criticat el que consideren una "inacció", amb l'exemple del manteniment al Pav 2, gestionat per l'empresa Col·lectiu Fitness SL (Eurofitness).

Albert Mendoza

El nostre gran projecte és la construcció d'una ciutat esportiva, a llarg termini, en la zona del barri de Ca'n Ametller


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat