• Sergio Morales
  • | el 15/mai/23

El PDeCAT-Units per Sant Cugat reivindica el model de ciutat que van construir els governs de CiU, dels quals se senten 'orgullosament hereus'. En un acte aquest dilluns al Celler Modernista, la candidatura que encapçala Mayte Pérez ha disparat contra el govern actual: 'El tripartit és un desastre', ha criticat el número 2, Joan Soler, que ho ha argumentat assenyalant el projecte de Ragull Centre, les valoracions dels observatoris sociològic, els terminis d'espera per a les llicències d'obra i el fet que els pressupostos s'han aprovat amb l'any engegat o, en el cas d'aquest any, amb una pròrroga. L'alcaldable Pérez reivindica la seva com la candidatura de 'l'ordre, el seny i l'eficiència', com a valor per gestionar l'administració.

També ha criticat una altra candidatura de l'espai postconvergent, Junts. "No som Laura Borràs, ni creiem en els unicorns, toquem de peus de terra i ho demostrarem", ha dit Pérez, que assegura que la seva proposta tindrà "la clau" de la governabilitat en el mandat 2023-2027.

També ha intervingut a la trobada l'exregidor Joan Franquesa, que tanca la llista del PDeCAT-Units, i ha carregat contra els grups que configuren l'executiu local (ERC, PSC i CUP). "Els del tripartit tenen ràbia, no els agrada el model de ciutat i volen tornar als models del PGM del 76", s'ha queixat. També ha disparat contra el projecte del futur de barri de Ca n'Ametller, una proposta que, en to despectiu, ha qualificat de ser de "model Colau".

Altres propostes del PDeCAT són l'aposta per la dinamització de la cultura i el turisme i l'activitat econòmica, la creació d'un palau de congressos i la defensa perquè les famílies puguin triar escola a tota la ciutat, amb una zonificació única. Malgrat que les competències són supramunicipals, també han reivindicat la necessitat que es construeixi una segona residència pública per a la gent gran, l'habilitació d'un hospital públic de referència (o establir un nou conveni amb l'Hospital General) i fer uns jutjats per a Sant Cugat, una proposta que el PDeCAt ja ha portat al Congrés dels Diputats.

La trobada d'aquest dilluns ha comptat també amb la participació del president del PDeCAT, David Bonvehí, que ha lloat la candidatura local: "Tota aquesta gent, si haguessin de triar entre la seva opció política i el seu municipi, sempre triarien Sant Cugat del Vallès".

Joan Soler

Aquest govern sortint ha aconseguit que les deficiències i la ineficàcia siguin la seva norma. No han presentat el pressupost ni un cop a temps.


Mayte Pérez

Som un centre moderat, som gent d'ordre, de seny, d'eficàcia. No som Laura Borràs ni creiem en els unicorns. Som gent que toca de peus de terra.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat