Imatge de la presentació del codi ètic / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació del codi ètic / Foto: Cugat Mèdia

  • Anna González
  • | el 16/mai/23

Els candidats i càrrecs de confiança de la CUP retribuïts amb recursos públics es comprometen amb un codi ètic. El document se sosté en 14 punts com la restricció a un màxim de dos mandats, la prohibició d'assumir més d'un càrrec institucional i la limitació de sou segons la situació familiar. També es comprometen a no acceptar regals ni utilitzar els recursos públics amb interessos particulars, així com articular la presa de decisions a través de l'assemblea de l'agrupació.

El número 2 de la llista de la CUP, Oriol Sànchez, ha defensat que el codi ètic "és un tret definitori de la CUP" i de com entenen la política. És a dir, com "un instrument de transformació social" i no com una forma de vida o una cadira, en paraules de la número 3, Ariadna Sierra.

És per això que el codi ètic compromet els candidats i càrrecs a fomentar les propostes del partit i sotmetre les decisions al criteri de l'assemblea. A més, ho han de fer amb transparència i des de l'interès col·lectiu. En cap cas, poden acceptar regals per la seva condició de càrrecs electes, ni fer ús de la informació amb interessos particulars. Hauran de facilitar la declaració de béns de manera anual i durant els dos anys següents a haver deixat el càrrec no podran vincular-se a cap organisme públic o privat el qual s'hagi supervisat.

I és que els càrrecs de la CUP tenen limitada l'activitat de representació a dos mandats i no podem compatibilitzar dues funcions institucionals. A més, la seva retribució també està limitada a 1.671,74, 1.794,40 o 1.894,27 euros nets al mes en funció de la situació familiar.

En cas d'incompliment del codi ètic, es traslladarà a la Comissió de Garanties del partit.

Ariadna Sierra

Entenem la política de forma molt diferent a la resta de partits. No hem vingut a ocupar cadires ni poltrones ni a viure de la política, sinó a aportar amb i per a la gent de Sant Cugat.




NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat