Lluís Fernández Alà, candidat a l'alcaldia del FNC / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Fernández Alà, candidat a l'alcaldia del FNC / Foto: Cugat Mèdia

  • Joan Garcia
  • | el 16/mai/23

Lluís Fernández Alà és l'alcaldable de Sant Cugat del Front Nacional de Catalunya (FNC) i, tot i anar d'independent a les llistes, els valors del partit concorden amb la nova manera de fer política que necessita Sant Cugat. Fernández Alà s'ha mostrat molt contundent amb la feina feta pels dos anteriors governs. Diu que des de 2015 la ciutat ha perdut 'prestigi' i que està 'brut', que té problemes 'reals d''habitatge, d'ocupacions i de mobilitat'. Sobre el futur de la ciutat, el candidat del FNC destaca que el barri de Ca n'Ametller s'ha de decidir en referèndum perquè els grans temes de ciutat necessiten 'implicació i participació' de la ciutadania i de les entitats.

Escolta-ho

'Vot útil', aquest és el lema de campanya del FNC, que no té programa electoral sinó de "compromís electoral". "Volem que la ciutadania ens valori i exigeixi tot allò que nosaltres ens comprometem a fer", ha argumentat Fernández Alà. Està obert a pactes amb altres partits com Junts o ERC, però no pactaran mai ni amb la CUP ni "els partits del 155". El candidat del FNC és conscient també que amb tants partits el vot independentista "es divideix". En aquest sentit, no entén l'ANC no els hagi mostrat suport públic, tot i coincidir amb els 10 punts que exigia l'Assemblea.

Preguntat sobre els problemes actuals de la ciutat, Fernández Alà ha destacat que la construcció de La Mirada no pot enquistar-se més i que cal cercar nous emplaçaments si la ubicació actual continua aturada als jutjats. Sobre Ragull Centre, considera que aquests edificis tan alts trenquen el model de ciutat. I sobre habitatge, diu que té solucions amb la figura de Xavi Bernaldo, exregidor d'Urbanisme de la Garriga i membre de la seva llista, que ha aconseguit reduir el temps de llicències d'obres i que els joves no marxin d'aquesta ciutat.

Ocupacions

Un altre dels grans problemes que té la ciutat és el de les ocupacions, segons Fernández Alà. "No podem permetre que les màfies ocupin llars i que les víctimes siguin els propietaris". Sobre la mobilitat, afirma que cal repensar l'Anella Verda i la Zona de Baixes Emissions (ZBE) "perquè no estan funcionant".

"L'aposta per la cogovernança amb les entitats de cultura i esportives és clau", ha destacat l'alcaldable del FNC. I sobre el futur barri de Ca n'Ametller, Fernández Alà ha reiterat que "cal estar preparats per l'arribada de 10.000 o 12.000 persones, i per això cal sotmetre aquest projecte a un referèndum".

L'alcaldable del FNC s'ha mostrat optimista amb els resultats electorals i augura "una forta entrada del seu partit al govern".

Lluís Fernández Alà

Portarem a referèndum el projecte del nou barri de Ca n'Ametller.


CONEIX EL VESSANT MÉS PERSONAL DE LLUÍS FERNÁNDEZ ALÀ

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat