El presidenciable de Cs a l'EMD, Pepe Escofet / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El presidenciable de Cs a l'EMD, Pepe Escofet / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

  • Sergio Morales
  • | el 25/mai/23

Cs vol eliminar l'EMD de Valldoreix i presenta candidatura a la presidència d'aquesta administració per fer-ho possible. 'Creiem que hi ha una duplicitat administrativa', ha argumentat el candidat de la formació taronja, Pepe Escofet, en l'entrevista electoral de Cugat Mèdia, on ha assegurat que estaria disposat a fer una consulta entre la ciutadania per preguntar sobre la continuïtat de l'ens valldoreixenc. 'Creiem en la democràcia popular', ha dit el presidenciable taronja, que descarta que la vila esdevingui un municipi independent per les dificultats administratives que suposaria, derivades de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). Per tant, la candidatura aposta perquè Valldoreix sigui un districte més de Sant Cugat 'amb plenitud de drets'. Pel que fa als treballadors municipals de l'EMD, Escofet assegura que els hauria d'absorbir l'Ajuntament.

Escolta-ho

Amb tot això sobre la taula, Cs no té un programa electoral específic per a Valldoreix i vol aplicar a la vila el de Sant Cugat. Tenint en compte que la dissolució de l'EMD no seria una mesura immediata, aquest mitjà també ha preguntat sobre qüestions d'actualitat de la vila que la presidència entrant haurà d'afrontar. Pel que fa als convenis amb l'Ajuntament caducats (econòmic, competencial i de Can Monmany), Escofet aposta per reduir les competències "per caminar cap a la dissolució" i cedir competències a Sant Cugat. En aquest sentit, la primera atribució a la qual renunciaria seria la del transport urbà i, després, les de Via Pública i Urbanisme.

Escofet no marca línies vermelles per arribar a acords amb altres formacions. "Negociaríem amb totes les forces per arribar a un consens en pactes concrets", ha explicat, tot deixant de banda, per tant, eventuals pactes de govern. Preguntat sobre un suport de Cs a la candidatura de Susana Herrada, Som Valldoreix, que finalment no es va produir, el candidat de Cs ha explicat que la seva és una proposta que se situa "entre el front popular i el front nacional, entre les candidatures de Cortés i Herrada".

Un dels temes centrals de la campanya, l'habitatge, també preocupa Escofet, malgrat que la competència és de Sant Cugat. "Proposem un parc d'habitatge públic extens i creiem que s'ha de fer", ha explicat, alhora que ha posat en valor la proposta de Valldoreix Plural per fer habitatges bifamiliars. "Això suposa un risc, que hi hagi especulació, però si no es prova, no sabrem què passa", ha reflexionat.

Quant a la centralitat, l'aposta de Cs passa per crear un eix comercial i un altre de cultural; un ubicat a la zona del Casalet i l'altre a l'entorn de la Casa de la Vila. Quant a l'equipament que fa de seu de l'EMD, si aquesta administració desaparegués, Escofet aposta per aprofitar-lo per fer-hi més sales polivalents.

Qui és Pepe Escofet?

Pepe Escofet té 20 anys i no viu a Valldoreix, malgrat que se sent arrelat a la vila. Així, queda descartat que sigui vocal per Cs, ja que aquests càrrecs han de residir al territori de l'EMD. Estudiant de Dret, gaudeix del temps amb la família, la parella i els amics i és aficionat a la navegació i a la lectura.

[Nota de l'editor: aquesta entrevista va enregistrar-se abans de la junta de veïns del 18 de maig.]

Pepe Escofet

No cal fer la consulta, però la faríem perquè creiem en la democràcia popular. Si continuen, buscaríem la millor eficiència, i si no, la disoldríem.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat