L'alcaldable de Convergents, Remei Gómez / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'alcaldable de Convergents, Remei Gómez / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

  • Mar Castro / Sergio Morales
  • | el 17/mai/23

Convergents es presenta per primera vegada en solitari a unes eleccions municipals i ho fa amb Remei Gómez com a cap de llista de Sant Cugat. El partit es presenta orgullós del 'llegat convergent que no és un altre que el president Pujol'. En aquest sentit, Goméz ha afegit que 'no hi ha hagut, i dubto que tinguem en anys, un president tan bo i tan estadista com Pujol'. Preguntada pels casos de corrupció que en els darrers anys han esquitxat CiU, Gómez considera que 'existeixen perquè tenim una llei electoral que no permet que els partits es financin bé'. En matèria local, Convergents aposta per un hospital públic per a la ciutat, per millorar la sensació de seguretat entre la ciutadania, convertir Bellaterra en un districte més de Sant Cugat i fer més consultes ciutadanes per conèixer quin model de ciutat es prefereix, en relació amb el creixement de la ciutat.

Escolta-ho

Convergents, que es va presentar fa quatre anys amb la llista d'Units, en coalició, es presenta aquest cop en solitari "perquè les cúpules de Convergents i el PDeCAT no s'han posat d'acord", ha explicat Gómez, que admet que les propostes d'ambdós partits "són les mateixes". "La ideologia és semblant, i segur que coincidim amb molts punts. Potser el que és diferent és la forma de gestionar-les", ha dit Gómez sobre Mayte Pérez, cap de llista del PDeCAT. Gómez és una gran defensora del president Jordi Pujol, del qual considera "va ser una persona molt intel·ligent, molt patriota, un bon estrateg", i el té com a gran referent.

La candidata a l'alcaldia es mostra molt contrària a l'actual llei electoral que limita el finançament dels partits a través de donacions privades. "Per què jo, com a empresària, no puc finançar amb total llibertat un partit que defensi la meva ideologia?", es pregunta Gómez, que considera que "s'han de legalitzar els lobbies" i que la culpa de la corrupció política és "una llei que no permet que els partits es financin bé".

Sobre política estrictament local, Gómez explica que li preocupa la seguretat, la cobertura sanitària pública, la gestió del pressupost municipal, el manteniment de la ciutat, la mobilitat i el creixement de Sant Cugat.

Tot i admetre que les xifres de delictes no són altes a la ciutat, la convergent considera que "s'ha d'estudiar per què augmenta la sensació d'inseguretat i la por entre la ciutadania". En aquest sentit, aposta per "posar més policia de proximitat".

La sanitat és per a Convergents "un punt estrella". De fet, estan desenvolupant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per "forçar que el Parlament incorpori en els pressupostos de l'any que ve la creació de l'hospital públic de referència per Sant Cugat". "És un tema molt important. Si a tu a les 10 de la nit et dona un ictus o un infart i no tens mútua privada, on vas?", ha dit la candidata.

La situació econòmica de l'Ajuntament és un punt que preocupa Gómez. "Si el que passa a l'Ajuntament passés a la meva empresa, el director financer se'n va al carrer", ha dit. "És una vergonya que a qui hagi gestionat el pressupost, se li n'hagi anat de les mans", ha criticat. I no només suspèn al govern, en aquest cas també a l'oposició que "no ha dit res fet fins dos mesos abans de les eleccions".

Gómez també es mostra molt crítica amb el futur barri de Ca n'Ametller: "S'ha fet una publicitat electoral pagada amb diners públics. Això hauria d'estar multat". Sobre el projecte en si, es mostra escèptica, ja que considera que és "a llarg termini i encara no se sap si és viable". De fet, aposta per fer consultes populars quan es tractin aquest tipus de plans perquè considera que afecten el model de ciutat i és la ciutadania qui ha de decidir si es vol quedar amb una altra idea de "poble" o convertir-se en una "macrociutat".

La mobilitat és un altre dels punts que Gómez creu que "preocupa moltíssim la ciutadania" i aposta per eliminar carrils bici per poder fer una mobilitat més fluida amb el cotxe. "Tenim més contaminació quan el trànsit pitjor funciona", considera Gómez.

La candidata, que viu a Bellaterra, tot i que té previst venir a viure a Sant Cugat properament, vol que Bellaterra es converteixi en un districte de Sant Cugat perquè considera que ambdós territoris tenen moltes similituds. "El potencial del ciutadà de Bellaterra és molt semblant al potencial del ciutadà de Sant Cugat. Jo tinc molts amics a Cerdanyola, però encara queda la Cerdanyola aquesta de la uralita, i som diferents", ha conclòs Gómez.

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A REMEI GÓMEZ

Remei Gómez

El llegat convergent no és un altre que el president Pujol. Per a mi, no hi ha hagut, i dubto que tinguem en anys, un president tan bo i tan estadista com Pujol.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat