• Anna González
  • | el 18/mai/23

El Partit Popular (PP) vol tornar al consistori, després de quedar-se fora per primera vegada des del 1983 fa quatre anys. Per aconseguir-ho, el PP s'agafa als seus 'cavalls de batalla' com són la seguretat i l'eficiència de l'administració. Posen el focus també en el manteniment de la ciutat i la mobilitat, un aspecte que plantegen revisar perquè 'no sigui enemiga del cotxe', es mantingui la circulació pel centre sense ampliar les zones vianantitzades i que els carrils bici s'implantin amb sentit. Així ho defensa l'alcaldable del PP, Álvaro Benejam, en la seva entrevista de campanya a Cugat Mèdia, a la qual insisteix en la necessitat d'arribar acords amb els propietaris de Torre Negra, estalviar despeses supèrflues del consistori i dotar la Policia Local de més recursos per prevenir increments de la delinqüència.

Escolta-ho

I en aquest sentit, Benejam reconeix que el volum de fets delictius al municipi no són alarmants, en comparació amb altres ciutats, però defensa que cal preveure "el que pot passar". Per evitar-ho, la formació proposa més agents, més recursos -com pistoles Taser-, més càmeres de seguretat i una oficina 'antiokupa'.

"És necessari", alerta l'alcaldable, qui recorda que el 2017 la ciutat registrava gairebé 700 robatoris amb força a domicilis. Una xifra que s'ha reduït dràsticament en els darrers anys, però que, segons Benejam, cal recordar per estar preparats. "No ens fixem en la foto actual, sinó en el que pot passar com el 2017", justifica Benejam.

Segons el candidat, la seguretat és un aspecte que preocupa la ciutadania, com també ho és l'accés a l'habitatge. El PP és partidari de construir més habitatge assequible, especialment amb el desenvolupament de Ca n'Ametller. Això sí, diu, sense cometre els errors que es van produir a Volpelleres, és a dir, fer-ho per fases i amb diversitat d'usos per a la implantació de comerç. Respecte al Ragull Centre, lamenta la falta de coherència de l'equip de govern actual, però ho veu necessari.

No passa el mateix en el cas de Torre Negra. L'alcaldable popular es desmarca i es mostra partidari d'arribar a acords amb els propietaris, alhora que lamenta la despesa de 2,8 milions d'euros en la compra de la masia de Torre Negra. "Ens hem tornat bojos comprant Torre Negra", critica Benejam, que creu que hi ha altres inversions prioritàries i cal ajustar les despeses de l'Ajuntament.

En aquest sentit, el candidat carrega contra l'"entestament" dels equips de govern en defensar-ho tot per la via judicial, una postura que costa, diu, molts diners al consistori. I en aquest àmbit, el candidat del PP es mostra preocupat pel problema "gros" que suposa la situació financera de l'Ajuntament, davant la qual proposen fer un estudi per revisar tot el pressupost i una auditoria externa per determinar si hi ha hagut "mala praxi".

Amb tot plegat, i amb aquestes prioritats, el PP no posa veto a cap formació per aconseguir "l'aportació del partit per governar" sempre que es respecti la neutralitat de les administracions i "posin Sant Cugat primer".

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A ÁLVARO BENEJAM

Álvaro Benejam

Una mobilitat que no sigui enemiga del vehicle particular. Els partits que governen encara posen més problemes a la circulació dels cotxes i creiem que s'ha de fer compatible.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat