El presidenciable de Valldoreix Plural a l'EMD, Juanjo Cortés / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El presidenciable de Valldoreix Plural a l'EMD, Juanjo Cortés / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

  • Sergio Morales
  • | el 22/mai/23

Juanjo Cortés aspira a ser el nou president de l'EMD de Valldoreix. Ho fa amb l'agrupació Valldoreix Plural, que compta amb el suport d'ERC, el PSC, la CUP, En Comú Podem i les entitats Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, Acció Cultural, Valldoreix Cultural i Plural i l'Associació de Veïns Ca n'Enric. Cortés vol que l'EMD sigui una 'administració propera, amiga i amable amb la ciutadania'. Per fer-ho, aposta per 'recuperar l'esperit de cogovernança amb les entitats', quelcom necessari, juntament amb els acords i consensos amb les forces polítiques.

Escolta-ho

El presidenciable de les esquerres s'emmiralla en la tasca que va fer Montserrat Turu al capdavant de l'administració descentralitzada. De fet, assegura que el consens que l'expresidenta va aconseguir generar entre les agrupacions progressistes va ser "l'única condició" que va posar per presentar-se a les eleccions.

Sobre els convenis entre l'EMD i l'Ajuntament que estan actualment caducats, ha expressat la necessitat de renovar-los. "Espero augmentar l'àmbit competencial de Valldoreix", ha dit, ja que considera que l'EMD està gestionant actualment competència que són pròpies i que vol mantenir. Malgrat que, personalment, està a favor i veu factible la independència de la vila com a municipi, Cortés apunta que, "com a candidat a president i com a futur president" cal primer que la ciutadania disposi de tota la informació i que se sotmeti a consulta. De fet, defensa que "gestionar un municipi és més fàcil que gestionar una EMD".

L'habitatge és un àmbit en el qual Valldoreix no té competència, però tot i això les candidatures diuen la seva al respecte. En el cas de Valldoreix Plural, aposten per mantenir el model urbanístic de planta baixa més dos, així com per facilitar "l'habitatge bifamiliar", amb què es podria dividir grans habitatges de Valldoreix perquè acullin més famílies.

Cortés també s'ha pronunciat sobre l'avinguda del Baixador, un projecte que ha seguit un procés que ha qualificat de "caos que ha perjudicat tothom, especialment els veïns". Al programa de Valldoreix Plural hi ha recollit el compromís de tirar endavant la urbanització "amb el més ampli consens" amb el veïnat, però avisa que "mai plourà a gust de tothom".

Quant a la centralitat, el presidenciable de les esquerres retreu que els governs de CiU i Junts "mai no han tingut interès" en tirar-la endavant. En aquest sentit, s'ha compromès a obrir a la participació: "Convocarem les entitats per tornar a emprendre el projecte i fer les passes que cal fer des d'un punt de vista urbanístic, que no s'ha fet", ha apuntat.

Qui és Juanjo Cortés?

Malgrat que va néixer a França el 1965, la família de Juanjo Cortés va traslladar-se a Valldoreix quan ell tenia tres anys. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i té un màster en Història Medieval. Ha treballat com a mestre de secundària i, a l'administració pública, ha estat tècnic al Departament de Treball a la Generalitat i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu a l'EMD de Valldoreix, càrrec que desenvolupa des de 2004. A la vila ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix, del 1985 al 2014 i ha estat vinculat a entitats com l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i al Centre d'Estudis de Valldoreix.

[Nota de l'editor: aquesta entrevista va enregistrar-se abans de la junta de veïns del 18 de maig.]

Juanjo Cortés

Cal retornar que l'EMD sigui una administració promera, amiga i amable. Necessitem que es recuperi el sentit amb què va néixer l'EMD.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat