Junts per Sant Cugat a organitzat una parada informativa a la plaça de l'Om / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat a organitzat una parada informativa a la plaça de l'Om / Foto: Cugat Mèdia

  • Miquel Blázquez
  • | el 18/mai/23

Les reclamacions perquè Sant Cugat tingui un jutjat i un hospital de referència, la persistència en la lluita per combatre el dèficit fiscal i la convocatòria d'un nou concurs per dictaminar els encarregats de la gestió de la neteja i recollida de residus són algunes de les propostes del programa electoral de Junts per Sant Cugat. S'han presentat aquest dijous en una paradeta informativa a la plaça de l'Om. L'acte, que ha comptat amb la presència de diversos integrants de la formació, també ha servit per valorar la gestió dels recursos econòmics de l'actual govern, el qual qualifiquen 'd'inoperant'.


Economia

El número 3 de la llista, Carles Brugarolas, s'ha mostrat molt crític amb la gestió dels recursos econòmics per part del "tripartit" i ha reivindicat la lluita per combatre el dèficit fiscal, el qual ha fet que "Sant Cugat hagi perdut pistonada i prestigi amb relació al que havia estat anteriorment". En aquesta línia, Brugarolas també ha criticat una falta d'acció i d'inversió actual que considera provocada, en gran part, per la falta de recursos que destina l'Estat espanyol per al territori català. De la mateixa manera, també s'han presentat les bases establertes per "recuperar Sant Cugat", les quals passen per "planificar els pressupostos de 2024 i per mobilitzar la tresoreria per dur a terme inversions", com ara les referents a les polítiques d'habitatge.

Dèficit d'inversions i serveis d'altres administracions

El número 5 de la llista, Jordi Puigneró, ha agafat el relleu de Brugarolas per tractar el dèficit d'infraestructures que, asseguren, pateix Catalunya i que, per tant, repercuteixen a Sant Cugat. "El pitjor és que, tot i que els pressupostos són baixos en relació amb el PIB que aporta Catalunya, després allò que es pressuposta no es gasta", ha apuntat l'exvicepresident de la Generalitat, que també ha posat la lupa en "la inacció" per part de l'executiu. Com a conclusió, el número 5 de la llista ha aportat un seguit de possibles inversions en infraestructures, les quals encara no s'han pogut fer, en part, pel dèficit de "més de 50.000 milions d'euros que han marxat de Catalunya en direcció a l'Estat espanyol". Les propostes en qüestió són un jutjat propi, un hospital de referència i millores en la xarxa ferroviària (intercanviador de Volpelleres i el soterrament de la Línia del Vallès d'FGC).

Serveis

"Estem paralitzats i la situació de pròrroga del concurs de neteja i recollida de residus és molt necessària", ha apuntat la número 2 de llista, Cristina Paraira, que considera que "s'ha fet un pas enrere a l'hora de preservar la salut i el benestar de la ciutadania". En aquesta línia, Paraira ha desgranat un seguit de propostes o compromisos, tots ells vinculats a la millora de l'accessibilitat de la ciutat i sempre tenint presents els estatuts i normatives mediambientals vigents. De totes les propostes en destaquen les polítiques per millorar les dades de recollida selectiva, la millora del paviment d'alguns carrers i places de la ciutat i l'augment d'efectius de la brigada municipal, els quals es considera que "haurien de fer front a petites problemàtiques de manteniment en zones de complicat accés, com el districte de les Planes".

Carles Brugarolas

El tripartit no ha sabut gestionar gens bé la tresoreria. No ens falta pressupost, el que falta és operació i execució.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat