La presidenciable de Som Valldoreix a l'EMD, Susana Herrada / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

La presidenciable de Som Valldoreix a l'EMD, Susana Herrada / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

  • Sergio Morales
  • | el 23/mai/23

Susana Herrada és la presidenciable de Som Valldoreix, una agrupació d'electors que ha aconseguit el suport de Junts per Sant Cugat i el PDeCAT i, també, de Valents i del PP. La candidata, però, matisa que en el cas dels populars, el que fan és no presentar una proposta per a la vila 'per responsabilitat política'. Herrada aspira a guanyar les eleccions i a tenir una majoria de vocals de colors polítics afins; si no fos així, obre la porta a altres forces: 'He demostrat que soc una persona pactista, de consens, i em veig capaç de governar amb altres forces polítiques'. Ara bé, marca 'dues línies vermelles': la CUP i Vox. Tot plegat ho ha dit en l'entrevista electoral de Cugat Mèdia.

Escolta-ho

Herrada, que és vocal des de 2007, vol prendre relleu a Josep Puig a la presidència de l'EMD després de tres mandats. "Crec que puc aportar actitud i aptitud", ha dit. Ara bé, és crítica amb alguns aspectes que no ha avançat com voldria durant els últims mandats: "Hem tingut molts problemes amb el projecte del Baixador, no tenim la subcomissaria que havien promès", ha exemplificat.

La candidata de Som Valldoreix també ha lamentat que durant el període 2019-2023 no s'hagi avançat en la renovació dels convenis caducats entre l'EMD i l'Ajuntament (l'econòmic, el competencial i el de Can Monmany). Si resulta elegida presidenta, es planteja "revisar les competències" i assolir-ne el màxim possible "per donar resposta a les incidències dels ciutadans i no haver de trucar a Sant Cugat". Així, entre les competències que voldria que assumís l'administració descentralitzada hi ha la recollida de residus.

Quant al conveni econòmic, considera que l'aportació que Valldoreix fa al conjunt de Sant Cugat, la vila no rep "el retorn adequat".

Herrada defensa la utilitat de les EMD com "una manera d'atendre millor al ciutadà", però va més enllà: "Ens agradaria ser un poble". Això sí, avisa que primer s'hauria d'estudiar la viabilitat econòmica per determinar si és possible un Valldoreix independent i, després, sotmetre-ho a consulta.

Sobre l'avinguda del Baixador, el projecte d'urbanització de la qual va rebre el vistiplau de la junta de veïns de maig, ha analitzat què ha passat perquè sigui un tema que encara no està resolt. "El nostre error va ser no tenir les coses lligades per escrit; des de l'anterior mandat nosaltres teníem acordat que seria Sant Cugat qui licitaria aquest projecte, perquè és un projecte supramunicipal". Amb el nou mandat, assegura que des del govern "van decidir que no ho farien i vam estar un any discutint qui ho feia, en detriment dels veïns". Amb tot, assegura que tot plegat ha estat "una mala gestió de totes les parts".

Herrada també ha parlat sobre els equipaments de la vila i proposa "un rosari de centralitats", és a dir, repartides des de l'estació dels FGC fins a la plaça del Mas Roig. També aposta per fer un teatre i "un centre cívic amb unes bones sales per a les entitats". Tot plegat, però, passa per fer un pla especial que ordeni tot plegat. Durant el mandat que ara es tanca, Herrada ha estat una gran defensora d'ampliar l'escola de música en els terrenys del garden. Ha recordat que aquesta és una iniciativa que recollia el programa electoral de la candidatura: "Crec que no hi ha millor participació ciutadana que les urnes", ha dit en referència a la victòria de Josep Puig fa quatre anys.

Qui és Susana Herrada?

Susana Herrada va arribar a Sant Cugat a mitjans dels anys 90 i es va mudar a la vila de Valldoreix el 2003. La seva implicació amb la vila va començar des de l'AMPA de l'escola Ferran i Clua i des de la plataforma Salvem Valldoreix, per protegir Can Monmany. Després va vincular-se a la plataforma veïnal Actuem, que va unir forces amb CiU i va proposar Josep Puig de presidenciable. Des de 2007, Herrada ha estat vocal al plenari de l'administració descentralitzada per aquest grup.

[Nota de l'editor: aquesta entrevista va enregistrar-se abans de la junta de veïns del 18 de maig.]

Susana Herrada

Sóc una persona pactista i de consens. Em veig capaç de pactar amb altres forces. Les línies vermelles són la CUP i Vox.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat