• Albert Solé
  • | el 19/mai/23

En Comú Podem vol recuperar la representació al ple municipal de l'Ajuntament perduda el 2019 i assegura haver après la lliçó, per això de seguida van refer l'aliança amb Podem per tornar a presentar-se plegats. En l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, l'alcaldable, Ramon Gutiérrez, proposa obertament repetir un pacte d'esquerres al govern municipal amb ells a dins per ser més valents amb alguns temes, com per exemple amb l'habitatge social. Gutiérrez, com la CUP, defensa que cal 'densificar' la ciutat, però assegura que 'no forçosament' cal créixer verticalment. Sobre Ca n'Ametller, manté que aquest tema ara no és una prioritat i que ells pensen a urbanitzar aquella zona d'una altra manera, i confia convèncer ERC d'això si acaben pactant amb ells. I pel que fa a La Mirada i la polèmica amb la seva ubicació, En Comú Podem se situa entre la postura de l'Ajuntament i la dels ecologistes, i assegura que si les mesures cautelars al jutjat es mantenen, 'caldrà buscar una ubicació alternativa'.

Escolta-ho

Ramon Gutiérrez entén les dificultats amb les quals s'ha trobat aquest govern, com la pandèmia, però "s'han quedat a mitges en coses sobre les quals nosaltres volem formar part de la solució, com l'habitatge, l'emergència climàtica o la defensa dels serveis públics". Per això defensa el pacte entre els partits d'esquerres, amb dos, tres o quatre partits.

En aquest sentit, admet que si entren al govern no podran fer tot el que proposen, i fins i tot hauran d'aprovar coses que no duen al programa o que directament no hi estiguin d'acord. Gutiérrez explica que el seu programa és un resum de la seva ideologia i els seus valors i visió de la ciutat.

Dins d'aquest Sant Cugat que visualitzen des d'En Comú Podem, hi ha els Quatre Cantons vianantitzats, però diu que caldrà fer-ho pas a pas. "Creiem que una de les maneres de començar és tallar-la els caps de setmana i veure com la ciutadania l'envaeix; si fem això, els mateixos veïns ens diran que ho volen cada dia de la setmana", assegura Gutiérrez.

Pel que fa a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), critica que l'Ajuntament la posés en marxa sense haver implantat alternatives per a la mobilitat sense cotxe, com més carrils bicis o millorar la xarxa d'autobusos, però no creu que s'hagués hagut de posposar l'entrada en vigor.

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A RAMON GUTIÉRREZ

Ramon Gutierrez

La resposta seria no a les dues coses, no a una posició enrocada a 'l'escola ha d'anar aquí sí o sí i no hi ha alternativa', però tampoc a dir 'el bosc s'ha de quedar com està i no hi ha alternativa'.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat