Representants del PSC a Sant Cugat encapçalats per l'alcaldable Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

Representants del PSC a Sant Cugat encapçalats per l'alcaldable Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

  • Miquel Blázquez
  • | el 19/mai/23

L'alcaldable del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha qüestionat el canvi de model hospitalari proposat per la conselleria de Salut encapçalada per Manel Balcells, i en demana més informació. Després de conèixer la iniciativa de la Generalitat, que proposa construir un hospital lleuger o d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí en una ubicació sense determinar, Soler ha instat la conselleria a aprofitar els terrenys de Can Sant Joan, cedits per l'Ajuntament de Rubí el 2006 per a l'hospital comarcal Vicenç Ferrer.

El líder de la formació socialista al municipi va qualificar aquest dimecres de "notícia molt trista" la proposta del departament de Salut, però aquest divendres ha convocat a la premsa per recordar que dimecres encara no en coneixia tots els detalls i ara no es tanca a aquesta opció. Ara bé, diu que esperarà a rebre més informació sobre el nou pla funcional "abans de fer cap altra valoració". Soler ha explicat que el grup parlamentari socialista al Parlament, a través de la diputada Assumpta Escarp, ha presentat ja tres preguntes sobre aquesta proposta perquè les respongui el conseller Balcells.

En la visita del conseller a Sant Cugat per anunciar la proposta alternativa de la conselleria a l'hospital Vicenç Ferrer, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va proposar com a possible ubicació el sòl que l'Ajuntament ha reservat per aquest equipament al voltant de l'estació dels FGC de l'Hospital General. Per aquest motiu, Soler ha insistit que el lloc per construir-lo ha de ser a Rubí, on es va preveure el 2006.

La previsió de la conselleria és, una vegada decidit l'emplaçament, abordar el pla funcional i la gestió del futur equipament, amb la intenció d'incorporar la inversió als pressupostos de la Generalitat l'any vinent i planificar la construcció els propers tres o quatre anys.

Pere Soler

Podem arribar a comprar el nou model hospitalari presentat per la conselleria de Salut, però no entenem el motiu pel qual no hem de fer servir els terrenys de Can Sant Joan.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat