Bernat Picornell i Mireia Ingla, candidats d'Esquerra Republicana per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Bernat Picornell i Mireia Ingla, candidats d'Esquerra Republicana per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

  • Elisenda De Ferrer
  • | el 19/mai/23

Sant Cugat compta amb 3.500 empreses que generen més de 60.000 llocs de treball que han situat l'atur de la ciutat al 5%. La cap de llista d'ERC, Mireia Ingla, vol que el municipi continuï sent un 'referent pel seu dinamisme econòmic, gràcies a la seva capacitat d'atraure empreses'. Per aquest motiu, Ingla i el número 2 a la llista, Bernat Picornell, volen instal·lar un nou parc empresarial i un centre d'start ups per 'continuar incentivant el creixement de Sant Cugat'. Proposen edificar un nou parc empresarial, entre RTVE i HP, i construir el centre d'empreses emergents a la Masia de Can Rabella.

Ingla ha destacat que Sant Cugat és "la segona ciutat del país, després de Barcelona, amb més emprenedors i el tercer municipi més competitiu a nivell fiscal". L'ambició d'ERC va més enllà, ja que desitgen que l'ocupació "sigui de qualitat".

D'aquesta manera, es podran "captar més empreses del sector bio tec i farmacèutic amb un alt valor afegit que permeten tenir ocupació de qualitat". La nova aposta d'ERC se situa en uns terrenys privats, en concret dels laboratoris Esteve. Ingla ha comunicat que la companyia està "interessada a implementar-se a Sant Cugat, però tenen més sòl del que necessiten". Des de l'ajuntament han volgut aprofitar "per donar l'oportunitat a empreses que volen instal·lar-se aquí" i fer les "modificacions urbanístiques necessàries per facilitar el procés".

Les noves empreses instal·lades a Sant Cugat

Mireia Ingla ha reiterat que la "capacitat de Sant Cugat per generar treball i atracció d'empreses s'ha consolidat en aquests 4 anys". L'alcaldessa ha fet referència a una sèrie de "grans projectes i companyies" que han esdevingut a la ciutat. Entre les destacades es troben Fluidra, Uriach, Fanuc, Vegas Pro, la farmacèutica Medical Mix, les catalanes Solideo i Ametller Origen o el concessionari de Porsche "més gran de Catalunya".

Bernat Picornell

Necessitem que aquesta taxa d'atur sigui baixa, però sobretot que aquestes feines siguin de qualitat i és per això que proposem, el que de fet ja estem implementant i continuarem implementant al llarg del proper mandat, és un nou parc empresarial situat entre RTVE i HP, amb l'objectiu de tenir més sòl, més espai, perquè altres empreses puguin venir a la nostra ciutat.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat