• Mar Castro
  • | el 21/mai/23

L'alcaldable de la CUP, Marco Simarro, defensa el paper que el seu partit ha tingut en els processos d'ocupació i desnonaments en els darrers anys. En aquest sentit, en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, preguntat per si estan a favor de l'ocupació, Simarro ha dit que 'als de la CUP ens veuràs posant el cos davant un desnonament tot i que hi hagi una ordre judicial i que els Mossos tinguin l'ordre de fer-ho'. El cap de llista cupaire creu que les lleis estan per canviar-les i per això sempre hi seran 'quan creiem que hi ha famílies que no es mereixen quedar-se al carrer'. I és que l'habitatge i la garantia dels drets socials són els punts més importants en l'ideari programàtic de la CUP.

Sobre l'ocupació, Simarro ha dit que és una "qüestió molt política, en realitat" i l'ha defensat dient que "si el dret a l'habitatge estigués garantit, si tothom tingués accés a un sostre amb una mínima despesa, no hi hauria ocupacions, realment", i aposta per una "regulació del mercat de l'habitatge per garantir aquest dret a totes les persones".

Simarro ha defensat les polítiques d'habitatge que han aprovat durant aquests darrers quatre anys, tot i admetre que no és suficient. "Hem fet tot el que teníem a les nostres mans per fer aquests anys i no és prou, però és que no és prou perquè la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat és una quimera", ha dit Simarro. En aquest sentit, ha recordat que "en aquest mandat s'han entregat 160 claus, vinguessin d'on vinguessin, i hem posat les bases per entregar-ne més de 330 en el mandat vinent". Per a la CUP no tot passa per "planificar, construir i lliurar claus", sinó que aposten per altres operacions i polítiques com "negociar amb promotors privats, obrir línies d'ajudes de suport al pagament de l'habitatge, preveure situacions de pobresa energètica i dotar de millors serveis l'Oficina Local d'Habitatge", entre d'altres. A part, volen plantejar una taula política amb el sector immobiliari de la ciutat "perquè el sector immobiliari no pot ser aliè a les dinàmiques que ells mateixos creen", ha afegit el cupaire.

I en aquesta equació, projectes com Ragull Centre i el futur barri de Ca n'Ametller són essencials per a la CUP, tot i no ser projectes a curt termini, ha admès Marco Simarro, més enllà del debat de l'alçada dels edificis. "Si tots estem dient que sí hi ha un problema d'exclusió residencial i emergència habitacional, hem de posar totes les eines possibles per solucionar-ho o, com a mínim, per fer que sigui el mínim de greu possible", ha conclòs.

Sobre la valoració que fa del mandat, la CUP considera que governar ha estat "un exemple de realitat" perquè han pogut conèixer les dinàmiques reals de l'administració. "Les nostres expectatives són molt altes perquè aspirem a canviar moltes coses, però no és tan senzill", ha admès Simarro.

La CUP no tanca la porta a reeditar l'actual pacte de govern amb ERC i el PSC, però "per tornar a repetir el pacte de govern han de canviar moltes coses", ha dit el candidat. "Per a nosaltres hi ha unes línies vermelles", ha afegit, i ha detallat que són "una tendència a l'alça permanent en el pressupost destinat a polítiques socials", la municipalització de l'aigua i la tinència d'alcaldia d'Urbanisme i Habitatge "perquè ens en sentim capaços". D'altra banda, però, i sobre l'alcaldia, ha dit que no li facilitarien al PSC. "Aspirem a l'alcaldia, potser una de compartida", ha afegit Simarro.

La mobilitat, que és un tema de debat entre la ciutadania, és per a la CUP important gestionar pensant en polítiques de mobilitat sostenible. Tot i refusar el debat de "cotxe sí-cotxe no", Simarro ha dit que "la CUP vol treure el cotxe del centre". En aquest sentit, ha afegit que "s'ha de treballar en un millor transport públic, en la pacificació de tota la zona centre donant prioritat a les bicicletes i als vehicles de mobilitat personal, i és molt important treballar bé la xarxa de busos de transport urbà. Això és molt important i està pendent de fer, ho sabem, i és imprescindible", ha conclòs Marco Simarro, candidat de la CUP a les municipals.

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A MARCO SIMARRO

Marco Simarro

Acabem patint una de les contradiccions elementals d'aquest sistema que és el fet que l'habitatge estigui sota lliure mercat. Per això als de la CUP ens veuràs posant el cos en un desnonament.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat