Treballs de sega al Parc Central / Foto: Cugat Mèdia

Treballs de sega al Parc Central / Foto: Cugat Mèdia

  • Pau Vázquez
  • | el 22/mai/23

Els 15 partits que concorren a les eleccions municipals coincideixen que calen millores en el manteniment de la ciutat. Les formacions que formen l'actual equip de govern defensen la seva gestió, però reconeixen que fan falta més recursos per respondre a les exigències de la població. La millora de la il·luminació dels carrers, descentralitzar les despeses en els barris i actualitzar el contracte de neteja tenint en compte el creixement de població de Sant Cugat són algunes de les propostes que fan els partits.

MIRA ELS VÍDEOS AMB LES PROPOSTES DELS 15 PARTITS SOBRE INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

ERC-Acord Municipal (AM)

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat és una ciutat molt neta, però hem d'esforçar-nos perquè ho continuï sent. Aquest és un dels grans reptes que té l'Ajuntament, tenint en compte que aquesta ciutat ha doblat el nombre d'habitants en 23 anys, i aquest és un repte perquè el contracte que tenim en aquests moments vigent és d'una ciutat molt més petita. Els serveis públics han d'anar adaptant-se constantment a les necessitats de la ciutat. Ja hem millorat la recollida de voluminosos i ara hem d'iniciar ja un nou contracte de recollida de brossa. Però també hem de dimensionar altres àrees, com és la brigada que fa aquesta feina constant de mantenir els carrers, les voreres, l'arbrat... Això hi hem de posar més recursos, humans i tècnics, perquè pugui respondre de manera més ràpida i eficient a les exigències que ens fa la gent".

Junts per Sant Cugat-Compromís Municipal (CM)

Foto: Cugat Mèdia
"El mínim que ha de fer un Ajuntament és mantenir l'espai urbà, és a dir, tenir els carrers nets i les voreres en perfecte estat. El que no podem fer és arreglar les voreres a tres mesos de les eleccions, això s'ha de fer sempre, de manera contant. Tenim molts quilòmetres per mantenir de voreres, i quan acabes tornes a començar. Cal revisar també el mobiliari urbà o l'enllumenat urbà. Hi ha alguns carrers que, perquè els arbres han crescut molt o pel que sigui, són foscos. No pot ser. Hem de revisar tota la il·luminació, sostenible i intel·ligent, perquè això dona seguretat.".

Partit Demòcrata Europeu Català-Units per Sant Cugat-Ara Pacte Local (PDeCAT-UxSC-ARA PL)

Foto: Cugat Mèdia
"El manteniment de la ciutat últimament no està sent el més adequat. Estàvem acostumats a una excel·lència i volem recuperar-la. Ens preocupen les plagues que últimament hi ha a la ciutat, i no es pot permetre.".

PSC-Candidatura de Progrés (CP)

Foto: Cugat Mèdia
"El manteniment de la ciutat ha sigut una de les qüestions més plantejades en aquest mandat, i segurament no hem pogut fer tot allò que hauríem volgut fer. Amb el nostre pla d'asfaltatge de 3 milions d'euros i el pla de voreres de 0,5 milions, ens donen un mantenim de la ciutat prou important, però creiem que hem de fer que aquests plans siguin bianuals. La ciutat es mereix un manteniment que durant dècades no s'ha fet. S'ha construït de nou, però no s'ha fet manteniment. Volem incrementar el manteniment, sobretot de les zones verdes.".

Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs)

Foto: Cugat Mèdia
"Una de les coses que més es repeteix quan un va pel carrer és la falta de manteniment, la brutícia i la deixadesa de les zones verdes. Ha sigut un problema evident que no s'ha gestionat correctament des del tripartit. El creixement de la població requereix una major inversió per al manteniment de les zones públiques. Volem una ciutat com la que ens va enamorar quan hi vam venir a viure, i no la que tenim actualment.".

CUP-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT)

Foto: Cugat Mèdia
"Tenim una ciutat amb molt bones condicions i els que hem de fer és millorar els canals de comunicació entre la població i l'Ajuntament. Que sigui més àgil la comunicació d'una incidència i l'arranjament o reparació. També cal descentralitzar les despeses en els diferents barris i districtes, i això vol dir implicar els veïns i veïnes perquè ens diguin quines zones cal mantenir".

Vox

Foto: Cugat Mèdia
"Posarem en marxa un ambiciós pla de rehabilitació, manteniment i neteja de voreres i carrers perquè estiguin en perfecte estat. Incrementarem la il·luminació dels carrers per augmentar la visibilitat i la seguretat, i així la qualitat de vida dels ciutadans. Garantirem l'estat òptim de parcs i jardins. Exigirem un servei eficient i freqüent de recollida d'escombraries perquè Sant Cugat sigui un referent en neteja. I practicarem un control i seguiment de plagues".

Sant Cugat En Comú Podem-Confluència (SCECP-C)

Foto: Cugat Mèdia
"En termes generals tenim una ciutat neta i això és un argument que hem de poder defensar, malgrat que nosaltres no formem part d'aquest equip de govern. En els barris, en especial els de muntanya, hi ha uns elements que cal tenir en compte, com que hi ha zones on es malmeten més fàcilment per les inclemències del temps o pel tipus de calçades. Per això necessitem brigades descentralitzades amb equips que puguin treballar a les Planes i la Floresta per mantenir molt més la ciutat. Ens cal que la ciutat sigui més amable pel vianant i, per tant, caldrà ampliar voreres i que el cotxe deixi d'ocupar un paper central a la ciutat."

Partit Popular (PP)

Foto: Cugat Mèdia
"Fa molt temps que esperem que l'Ajuntament apliqui una política de manteniment i neteja de la ciutat adequada. A la ciutat tenim impostos de primera, però tenim serveis de manteniment i neteja de tercera. No pot ser que els ciutadans de Sant Cugat paguin i paguin i no rebin uns bons serveis de neteja i manteniment. A Sant Cugat hi ha un dèficit de manteniment de molts milions d'euros, i no pot ser que triguin 10 anys a començar una obra d'una cosa trencada, i això està passant a Sant Cugat ara mateix".

Convergents (CNV)

Foto: Cugat Mèdia
"El manteniment és un problema perquè hi ha zones que estan molt abandonades. Falta personal? Fins que no sigui a l'Ajuntament no ho sabré, no sé si falta personal o falta eficiència, però el que falta és un bon manteniment de la ciutat a tots els nivells".

Front Nacional de Catalunya (FNC)

Foto: Cugat Mèdia
"Hem perdut prestigi i qualitat de vida a la ciutat. Del 2015 al 2019 es va començar a tenir una ciutat més bruta i menys cuidada, i ha anat en augment. I és normal, aquest és un dels contractes prorrogats que no responen a les necessitats dels santcugatencs. Tenim un contracte per una ciutat de 60.000 habitants quan ja en som 95.000. Això s'haurà d'actualitzar".

Independents Sant Cugat-Independents de Catalunya (ISC-IDC)

Foto: Cugat Mèdia
"El manteniment de la ciutat és una obligació de tots els ciutadans, i l'Ajuntament ha de dur a terme totes aquelles tasques perquè a ciutat estigui neta i en condicions de prestar qualsevol mena de servei. S'ha de fer un manteniment que vagi lligada a la forma de vida d'aquesta ciutat".

Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliures i Solidàriament (IMPULS)

Foto: Cugat Mèdia
"Darrerament, ens hem centrat molt en els carrers del centre de la ciutat, que estan perfectes, però cal una mirada cap als barris, com Can Barata, on hi ha carrers que necessiten una revisió, o Valldoreix i la Floresta".

PACMA

Foto: Cugat Mèdia
"Dins el nostre pla d'urbanisme empàtic, una de les coses que ens hem proposat és treure totes les barreres que no deixen passar les persones amb dependència o amb problemes de mobilitat. Cal pensar en els corredors verds i les persones que tinguin animals i es puguin moure per la ciutat d'una manera còmoda".

Valents

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat, que és tan maca, és una ciutat desatesa. I no només són les voreres, també els parcs i l'entorn natural de Sant Cugat. No hi ha bancs, no hi ha fonts, no hi ha lavabos públics... Tenim una gran zona verda sense serveis, i són mancances que són molt fàcils de solucionar".

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat