El número 7 de la llista, Àngel Pedrós, ha presentat les propostes d'urbanisme de Junts al Casalet de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El número 7 de la llista, Àngel Pedrós, ha presentat les propostes d'urbanisme de Junts al Casalet de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

  • César Martínez
  • | el 20/mai/23

Crear un gran 'hub' residencial, sanitari i social al futur barri de Ca n'Ametller, ampliar la xarxa d'instal·lacions fotovoltaiques pública i assegurar el relleu generacional en les associacions culturals de Sant Cugat. Aquestes són algunes de les propostes de Junts per Sant Cugat que ha presentat en matèria d'urbanisme, sostenibilitat i joventut en un acte al Casalet de Valldoreix aquest dissabte.

Urbanisme


El número 7 de la llista, Àngel Pedrós, ha explicat que volen aprofitar el futur barri de Ca n'Ametller per crear un gran 'hub' residencial, sanitari i social aprofitant algunes de les infraestructures ja existents, com l'Hospital Universal General de Catalunya. Pedrós ha recalcat que cal recordar a la ciutadania que aquest projecte és a llarg termini i que gràcies a la proposta de crear una ciutat esportiva en aquesta zona, "es podrà tornar a situar a Sant Cugat en el mapa".

Pedrós ha posat el focus en crear equipaments per a tothom que "garanteixin una accessibilitat universal" i crear-ne de nous seguint "un ordre lògic". Entre altres propostes que ha presentat Junts es troba crear un pàrquing dissuasiu al costat del CAP de la Mina, millorar la mobilitat al voltant de les estacions o construir una piscina municipal al barri del Monestir-Sant Francesc.

Medi Ambient


En polítiques de sostenibilitat, el número 6 de la llista de Junts, Albert Salarich, ha recalcat que des de l'agrupació de dretes es vol apostar per una ciutat "més sostenible i amb menys fum i soroll al carrer". Salarich ha recordat que Sant Cugat és líder en energies fotovoltaiques a Catalunya, però que encara estan lluny de ciutats europees. En relació amb això, Junts ha proposat crear un programa pilot per ampliar les instal·lacions fotovoltaiques públiques, que actualment conten de 1.800 unitats.

En relació amb la mobilitat, Salarich ha afirmat que Sant Cugat "ha d'estar preparat per l'esclat dels vehicles elèctrics". Ara mateix, la marca nord-americana Tesla, és la segona que més vehicles ven a la ciutat, i per això, Salarich ha carregat contra el govern del 'tripartit' per no haver instal·lat cap carregador públic en els quatre anys de mandat.

Joventut


L'acte polític de Junts també ha donat espai per escoltar les propostes electorals de la número 14, Mireia Ferrer, i el número 15, Angel Segura, en joventut. Ferrer ha presentat propostes com potenciar l'emprenedoria i facilitar assessorament empresarial, crear espais de 'coworking' i coestudi, recuperar el projecte de la biblioteca al parc Ramon Barnils, millorar la seguretat en els espais d'oci nocturn o crear una xarxa de busos llançadora que facilitin el viatge fins a les universitats.

Segura ha criticat que el 'tripartit' "està perdut" i ha fet de Sant Cugat una ciutat "deixada". A més, ha afirmat les polítiques del govern "han provocat un retrocés" i qui més ho ha patit ha estat el jovent.

Per tancar l'acte, l'alcaldable Josep Maria Vallès ha refermat la seva aposta per ser un "govern de proximitat" i que disposen d'un programa obert a "possibles reptes que apareguin al llarg del mandat".

Àngel Pedrós

Seria perfectament factible, perquè no podem plantejar de fer un gran 'HUB' social, sanitari i residencial





NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat