• Albert Solé
  • | el 22/mai/23

Aldo Ciprian repeteix per tercer cop com a cap de llista de Ciutadans a Sant Cugat. Entre les seves propostes principals hi ha eliminar Promusa i externalitzar la gestió dels 800 pisos que tenen ara, o fer un referèndum per dissoldre l'EMD de Valldoreix. Amb els diners que s'estalviï l'Ajuntament, proposa pagar el Tribut Metropolità a tots els santcugatencs fins que no desaparegui aquest impost o pagar els llibres de texts a tots els alumnes de la ciutat fins a secundària, entre altres. Un altre dels punts estrella del seu programa és augmentar fins al 5% l'habitatge protegit públic amb promocions petites repartides per tots els barris, i prioritzar l'atorgament d'aquests pisos a les persones amb més anys d'empadronament a la ciutat -a partir de 15 anys-. Ciprian ho ha explicat en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, i ha diferenciat la seva proposta amb la que fa Vox, que parla de prioritzar els pisos socials als 'nacionals'. 'Nosaltres parlem de gent de Sant Cugat, siguin del Marroc o d'Itàlia, però que hagin viscut sempre aquí', ha assegurat Ciprian.

L'alcaldable de Ciutadans és conscient els darrers resultats de Ciutadans en diferents eleccions i les enquestes que s'estan fent a diferents ciutats de Catalunya i Espanya diuen que la tendència del seu partit és clarament a la baixa. Tot i això, Ciprian reivindica que els ciutadans no haurien de votar a una "marca" sinó a les persones que han treballat i han fet moltes propostes per la ciutat els últims quatre anys com ells.

La seguretat i la lluita contra l'ocupació il·legal són dos dels temes principals del programa electoral del partit. Per un costat demana que augmentin els efectius de la policia local dels 80 actuals a 132, que és la ràtio per habitant que recomana la Federació de Municipis, segons Ciprian. Un exemple de la necessitat de més agents, segons Ciutadans, és que en el darrer ple es va aprova runa partida de 900.000 euros per pagar hores extres dels treballadors de l'Ajuntament, "el 95% dels quals són per les hores extres dels policies locals". I per això es pregunta: "quants policies podríem contractar amb 900.000 euros?".

Ocupacions

Pel que fa a les ocupacions, Ciprian defensa que Sant Cugat té un problema i que, siguin les dades més o menys altres respecte a altres municipis, "per a mi és important". Per això demana, igual que fa Vox i el PP, crear una oficina antiocupació perquè els ciutadans afectats es puguin informar dels seus drets.

Quants a temes clau de la campanya, el líder de Ciutadans reitera la seva oposició frontal al projecte de Ragull Centre, i també al "fum" que representa vendre Ca n'Ametller a tres mesos de les eleccions. Pel que fa a la Mirada, es manté al costat dels pares de l'escola que volen una escola el més aviat possible.

Fernández-Jordán i la duplicitat de càrrecs

Ciprian admet que no li va agradar que el partit no obligués a la regidora Munia Fernández-Jordán a deixar l'acta quan va ser escollida diputada al Parlament, malgrat el codi del partit que està en contra de la duplicitat de càrrecs. "Ho vam criticar internament, perquè també ens equivoquem, i esperem que no es torni a repetir", conclou.

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A ALDO CIPRIAN

Aldo Ciprian

Tota la gent que ha hagut de marxar de Sant Cugat que han estat vivint tota la vida aquí, tinguin prioritat en aquests nous habitatges de protecció. hem de fer tornar la gent que ha marxat i evitar que en marxin més, prioritzant les persones que tinguin una ràtio d'empadronament més alta.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat