L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, amb la diputada republicana al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea, davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, amb la diputada republicana al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea, davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergi Crusells
  • | el 22/mai/23

L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, torna a demanar que Sant Cugat necessita uns jutjats perquè el municipi s'apropa als 100.000 habitants. Ingla recalca que davant la proximitat d'aquesta xifra, els pròxims quatre anys suposen un repte per tenir a punt i funcionant una sèrie de serveis, entre els quals els jutjats. L'alcaldable ha participat aquest dilluns en una reunió al costat de la diputada d'ERC al Congrés dels Diputats Carolina Telechea; la secretaria del departament de Justícia de la Generalitat, Yolanda Aguilar; i la degana del col·legi d'advocats de Terrassa, Carme Oriol. La Conselleria ha acordat estudiar la possibilitat d'instal·lar una seu judicial a Sant Cugat. Telechea, que també és membre de la comissió de justícia al Congrés, ha explicat en la trobada posterior amb la premsa que la manera més viable per tirar endavant aquests és modificant la Llei d'Eficiència Organitzativa que fa un any es va plantejar al Congrés.

Preguntada per la proposició no de llei (PNL) que ha presentat el PDeCAT al Congrés a principis de mes per demanar els jutjats també, Telechea ha afirmat que la força jurídica d'una PNL és "mínima", ja que només serveix per instar al govern. Per això ha reiterat que la millor manera de tramitar la petició és amb una proposició de llei, però, tot i això, ha comentat que estaran al costat de "tot el que pugui ajudar a la ciutadania de Catalunya".

Carolina Telechea

Bé és una proposició no de llei que la força jurídica que té és mínima. És instar al govern a fer alguna cosa. Realment, on hi ha la força alhora de poder modificar les coses és quan es tramiten els projectes de llei, que és on estem i és on nosaltres aplicarem tota la força.


Mireia Ingla

És una demanda que fa molt temps hi és damunt la taula, però que ara té més sentit que mai en aquesta ciutat dels 100.000 habitants. Que ja sabeu que sempre que he tingut l'oportunitat he dit que s'havia d'exigir aquells serveis, equipaments i infraestructures que poguessin donar resposta a les necessitats de la gent d'una ciutat tan gran com és Sant Cugat.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat