Els manifestants de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat al terreny destinat a la construcció de la segona residència pública / Foto: Cugat Mèdia

Els manifestants de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat al terreny destinat a la construcció de la segona residència pública / Foto: Cugat Mèdia

  • César Martínez
  • | el 22/mai/23

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat reclama novament que la construcció de la segona residència pública de la ciutat es faci d'una vegada. El col·lectiu ha demanat al futur govern que 'pressioni' la Generalitat perquè l'equipament sigui una realitat en una concentració al terreny ubicat al barri de Volpelleres, on s'edificarà aquesta infraestructura. Els manifestants han recorregut els carrers de Sant Cugat des de la plaça de Lluís Millet fins a l'espai destinat a construir el futur equipament.

El portaveu de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, Jordi Casas, ha reivindicat la necessitat de construir aquest equipament a la ciutat, sobretot, per a aquelles persones que "no es poden permetre una residència privada o concertada". Aquesta reclamació que fa el col·lectiu, "que es troba en el full central de la plataforma", vol acabar amb unes llistes d'espera de fins a tres anys que afecta les persones necessitades d'aquest servei.

Els membres de la plataforma es van reunir amb el govern municipal el juny de l'any passat, i des del consistori es van comprometre a finançar la construcció de la infraestructura pública, compromís que també han fet públic altres candidatures en el debat sobre equipaments que va organitzar el Tot Sant Cugat el passat 9 de maig. Però la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat exigeix que el pròxim govern de la ciutat "pressioni" la Generalitat "fins que assumeixi les seves competències, que són fer-se càrrec del manteniment de la residència".

Sobre la possibilitat de fer la segona residència pública en un altre terreny, Casas ha explicat que se celebraria en el cas que fos a un lloc "més cèntric i millor connectat". No obstant això, entén que si ja existeix un terreny designat, buscar un nou espai seria un procés més llarg que fer-la directament en el barri de Volpelleres.

Per altra banda, la plataforma santcugatenca ha assenyalat que la propera reivindicació que faran serà la col·locació d'una pancarta al voltant del terreny destinat a la construcció de la segona residència per "fer conèixer la nostra reclamació als veïns de Volpelleres".

Jordi Casas

Hi ha molta residència privada i la gent s'ha buscat la vida per anar-hi, però, nosaltres considerem que la necessitat d'una segona residència pública per aquella gent que evidentment no es pot permetre el cost d'una residència privada


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat