Josep Maria Vallès i Ferran Felius s'han acompanyat d'una intèrpret de signes / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Vallès i Ferran Felius s'han acompanyat d'una intèrpret de signes / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 22/mai/23

Junts per Sant Cugat assegura que si assoleix el govern municipal reclamarà la Generalitat la construcció d'una escola d'educació especial en uns terrenys reservats a Can Mates. L'alcaldable, Josep Maria Vallès, està compromès a 'picar les portes que siguin necessàries' per desbloquejar la creació d'aquest servei. La formació ha presentat aquest dilluns les propostes del programa electoral lligades a les persones amb diversitat funcional. Obrir una oficina de benestar i família i revisar l'IBI que paguen les famílies amb persones amb discapacitat són altres de les iniciatives que recull la candidatura. Preguntats per bonificacions a famílies que viuen de lloguer, l'alcaldable Vallès s'ha compromès a revisar-ho.

El número 16 de la llista de Junts, Ferran Felius, ha detallat les propostes del programa en aquest sentit. Una altra de les iniciatives destacades és la creació d'un comissionat "que vetllarà per les persones amb diversitat" i que capitanejaria el mateix Felius, actual president de l'entitat Acompanya'm. El candidat ha justificat la necessitat de l'escola d'educació especial: "A Sant Cugat hi ha més de 300 joves en edat escolar" que la necessiten, ha explicat Felius. "Una ciutat amb 100.000 habitants ja toca que tingui el dret a tenir una escola", ha reclamat, i ha afegit que la candidatura té "les ganes i els terrenys i només falta el vistiplau de la Generalitat". Felius, a més, ha posat sobre la taula la necessitat que totes les escoles "ordinàries" disposin de recursos perquè l'alumnat amb diversitat funcional se senti integrat.

Des de la candidatura també asseguren que si governen constituiran un consell de persones amb discapacitats, per tal "d'empoderar" aquest segment de la població. De fet, Felius ha subratllat la necessitat que les persones amb diversitat funcional formin part dels espais de decisió de les empreses i, fins i tot, de les llistes electorals. En aquest sentit, Junts ha incorporat Marta Canas al número 20 de la candidatura.

Junts ha posat en valor que el programa electoral té una adaptació de lectura fàcil per arribar al màxim nombre d'habitants. Quant a les propostes adreçades a les persones amb diversitat funcional, Felius ha subratllat que s'articulen sobre tres eixos: la qualitat de vida, la visibilitat i la inclusió. La candidatura allarga la mà a les entitats de la ciutat que treballen amb aquest segment de la població per treballar plegats i desenvolupar les polítiques.

L'impuls del lleure per a persones amb diversitat funcional, impulsar polítiques per garantir una mobilitat de qualitat, fomentar la integració al mercat laboral i adaptar el web municipal són altres de les iniciatives que recull la candidatura.

Ferran Felius

Una ciutat amb 100.000 habitants ha de tenir dret a escollir l'escola que vulguin.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat