• Mar Castro
  • | el 23/mai/23

L'alcaldable del PSC, Pere Soler, considera clau l'àrea de promoció econòmica, un punt que al seu ideari programàtic agafa força. 'Sempre hem dit que la primera política social és la creació d'ocupació', ha dit Soler que ha afegit que 'els companys de la CUP no creien en la promoció econòmica [...] i ja han entès la virtut de tenir aquesta cartera'. Per avançar en aquesta àrea, Soler defensa la creació d'un nou centre d'emprenedoria a la masia de Can Rabella, que s'ha de rehabilitar, i lligar-la amb la promoció de la ciutat amb la construcció d'un palau de congressos que faci de nexe amb Fira de Barcelona.

En l'entrevista de campanya, l'alcaldable del PSC ha fet un balanç positiu dels darrers quatre anys al govern amb ERC i la CUP. "Ha estat un govern molt transparent, també amb les relacions que hem tingut amb els socis", ha dit Soler, que considera que "discrepàncies sempre n'hi ha, i evidentment hi ha qüestions ideològiques que impregnen les polítiques diàries".

Una d'aquestes discrepàncies rau en el debat de la municipalització de la gestió de l'aigua. El PSC aposta per una empresa mixta, "com han fet els altres 27 municipis que gestiona actualment l'AMB", ha dit Soler. L'alcaldable socialista es decanta per aquest sistema "perquè sí que en els primers anys surt més a compte econòmicament la internalització, però després t'acaba sortint més cara la gestió. Al cap de 7 o 8 anys els números ja no et surten", ha detallat Soler. Malgrat això, Soler defensa el pacte actual perquè "ha funcionat, i els socis naturals del PSC són els que miren a l'esquerra".

Habitatge

El PSC defensa la construcció de nou habitatge públic protegit per donar resposta a l'emergència habitacional que pateix Sant Cugat i a un dels punts que més preocupa la ciutadania, segons el darrer Observatori Sociològic. Soler ha explicat que plantegen "créixer pel nord (direcció Cerdanyola), abraçant el parc empresarial de Can Magí". Sobre com fer-ho, Soler detalla que s'han "d'agafar parcel·les del polígon, transformar el sòl industrial, però no per a l'especulació privada sinó per a la construcció d'habitatge públic protegit". En aquest sentit, el PSC continua defensant el projecte de Ragull Centre, però no centrat en un únic edifici. "Amb aquesta visió global no ens hem d'agafar a l'edifici només, sinó que mirem a l'entorn perquè segurament poden haver-hi noves construccions", ha explicat.

Economia

Sobre la manca de pressupost municipal, Soler assegura que "no és preocupant" i que "hi ha marge de maniobra" per veure com les mesures (el pla per a la racionalització de la despesa i la millora dels ingressos) funcionen, i sinó "prendrem altres tipus de mesures", tot i no voler detallar quines seran. "Quan sigui el moment, ho explicarem", ha conclòs.

Discrepàncies amb Drets Socials

Soler ha admès que en la distribució de la despesa de l'àrea de Drets Socials hi ha "una discussió ideològica" perquè el PSC voldria "passar d'una política més assistencialista a una política estructural". "Quan hi ha unitats familiars que reben milers d'euros l'any en ajudes, ens hem de plantejar que no pot ser d'aquesta manera", ha explicat Soler, que ha criticat "el mal costum d'atorgar subvencions i no posar un topall a aquestes subvencions, i això ens ha passat també amb les fotovoltaiques". Soler considera "xocant" que "la ciutat on hi ha la taxa d'atur més baixa d'Espanya, tinguem tantes persones dependents dels serveis socials i d'altres organitzacions que ens ajuden com Creu Roja o Càritas".

Sobre la mobilitat Soler considera que "hem de ser autocrítics i el que ha faltat ha estat la informació en determinats moments; hem de fer esforços". Segons Soler, l'anella verda ha vingut per quedar-se i el que cal és "informar de les alternatives de camins que hi ha". Soler ha posat en valor la xarxa de carrils bici que s'han tirat endavant en aquests darrers anys, que han servit per "donar-li un sentit" als trams ja creats. "Abans teníem carrils bici que acabaven en contenidors", ha criticat el socialista.

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A PERE SOLER

Pere Soler

L'àrea de promoció Econòmica per a nosaltres és clau perquè nosaltres sempre hem dit que la primera política social és la creació d'ocupació. Si creem ocupació, creem riquesa.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat