El ministre Miquel Iceta amb l'alcaldable del PSC, Pere Soler / Foto: Jordi Pascual

El ministre Miquel Iceta amb l'alcaldable del PSC, Pere Soler / Foto: Jordi Pascual

  • Anna González
  • | el 24/mai/23

El PSC de Sant Cugat vol que l'Estat espanyol col·labori en l'esforç de conservació del Monestir i el Claustre. Així ho ha fet arribar aquest dimecres l'alcaldable dels socialistes, Pere Soler, en una visita del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, a la ciutat. Iceta ha admès que donada la importància patrimonial del conjunt, especialment del Claustre, s'estudiarà la situació, els plans directors de conservació i es mirarà 'si es pot afegir algun esforç addicional'.

El ministre ha recordat que les competències en Cultura i Esports estan transferides a les comunitats autònomes. En el cas de Sant Cugat, el ministeri fa una aportació al Centre d'Alt Rendiment (CAR), però ha obert la porta a estudiar la situació del Monestir i la seva preservació, així com a la col·laboració en la recerca.

D'aquesta manera, el ministre recull, sense cap compromís ha recordat, les demandes del PSC de Sant Cugat.

En la seva visita al municipi, acompanyat per l'alcaldable del PSC i altres membres de la candidatura; Iceta també ha visitat la Canals Galeria d'Art i el Celler Modernista, per al qual els socialistes proposen tancament del perímetre.

A més, Pere Soler ha traslladat la intenció de la ciutat de poder portar diversos tapissos de Picasso, Miró i Tàpies vinculats al municipi i coincidint amb la celebració dels seus anys.

Miquel Iceta

En atenció a la importància de determinats elements del nostre patrimoni, i el Monestir i el Claustre en són un, estudiarem la situació, els plans directors i mirarem si podem afegir algun esforç addicional.


Pere Soler

S'ha parlat d'intentar acostar uns tapissos que estan documentats. Són tapissos de Picasso, Miró i Tàpies


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat