• Sergio Morales
  • | el 24/mai/23

ERC afronta la recta final de la campanya electoral disposada a 'reforçar el canvi' que es va produir fa quatre anys. La candidatura que encapçala l'alcaldessa, Mireia Ingla, vol demostrar que aquest mandat no ha estat 'un parèntesi' enmig de governs de CiU o postconvergents. 'Volen recuperar Sant Cugat com si fos seu', ha lamentat l'alcaldable, en referència al projecte de Junts. Tot plegat ho ha dit aquest dimecres en l'acte central de campanya, envoltada de primeres espases del partit: el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la consellera d'Economia, Natàlia Mas; el conseller de Territori, Juli Fernàndez; i l'exconseller Raül Romeva. Des de la formació han reivindicat que ERC és l'opció per consolidar el 'pas endavant històric' que es va produir el 2019.

Ingla ha carregat contra les opcions polítiques de l'espectre postconvergent, en particular contra Junts. "S'han tret els ulls per triar un candidat que ha estat incapaç d'agrupar el seu sector polític, amb cinc candidatures barallant-se per les despulles de CiU", ha disparat, i ha llençat una pregunta al públic que omplia el teatre del Centro Popular Andaluz: "Així com han de liderar Sant Cugat?" També ha parlat sobre la presència de l'exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, al número 5 de la llista, tot assegurant que l'objectiu del partit és portar-lo a la Diputació. "El van fer fora del govern per deslleialtat i ara el volen col·locar", ha criticat.

L'alcaldessa ha subratllat que en els quatre anys de mandat el govern que lidera ha fet "avançar" la ciutat per convertir-la en un referent en "qualitat de vida i atracció de talent". "Estem disposats a formar part de la locomotora del país", ha dit, tot fent una picada d'ullet a la consellera Mas, que ha reivindicat la importància del món local en l'economia del país. Ingla reivindica el lideratge d'ERC és necessari perquè, si no, "la ciutat pot anar enrere".

El president Aragonès ha fet un paral·lelisme entre el cas de Sant Cugat i el de la Generalitat. "No som un parèntesi en la història: el que vam fer a Sant Cugat ho farem a Catalunya", ha dit. Per al líder republicà, cal que el govern municipal sigui "útil". "Sant Cugat necessita consolidar un govern amb un lideratge republicà, que ha de posar la ciutadania al centre", ha anhelat el president català.

Pere Aragonès

Si algú s'havia pensat que això era un parèntesi, aquest diumenge ho rematarem i ho consolidarem.


Mireia Ingla

Hi ha cinc candidatures que es barallen per les despulles de CiU. Si no són capaços de liderar els seus, com han de gestionar l'Ajuntament?


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat