Esquerra Republicana (ERC) vol continuar remant per crear més habitatge públic a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Esquerra Republicana (ERC) vol continuar remant per crear més habitatge públic a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

  • Albert Solé / Miquel Blázquez
  • | el 25/mai/23

ERC assegura que el Pla d'Habitatge Assequible 2030 continuarà sent l'epicentre de la seva agenda política en cas de tornar a formar part de l'Ajuntament. L'alcaldable republicana, Mireia Ingla, ha recordat que aquest mandat han entregat 158 claus de pisos públics, i en els pròxims quatre anys està previst entregar-ne 330 més. Aquest pla, assegura, ha posat les bases perquè el 2030 tinguin tot el sòl disponible per arribar al 10% del total de l'habitatge de Sant Cugat en mans públiques, és a dir 3.800 pisos -ara Promusa en gestiona uns 800-. Tot plegat ho ha explicat Ingla aquest dijous acompanyada del número 4 de la llista i actual tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, i amb la candidata del Jovent Republicà, Mariona Arnau.

En aquest sentit, Francesc Duch ha desgranat algunes de les seves propostes per fer créixer el nombre d'habitatges públics a la ciutat i ha remarcat el paper del govern actual, el qual, "s'ha encarregat de posar les bases polítiques adequades per vetllar pel desenvolupament de Sant Cugat durant els propers 10 o 15 anys".

Preguntat sobre si han fet menys del que preveien el 2019, Duch ha respost que el pla de Promusa 2030 de l'anterior govern, amb el qual es pretenia arribar al 5%, "era un pla ple de fum". Ha explicat que no hi havia la planificació de com s'havia d'arribar a obtenir els sòls per poder fer aquestes promocions, i que per això "hem hagut de picar molta pedra" fent modificacions de planejament. "El nou pla d'habitatge ara sí que contempla tots els aspectes i terminis que realment es necessiten per transformar el sòl, fer les licitacions, adjudicacions...", ha afegit.

Aconseguir més habitatge no passa només per construir més, ha recordat Duch, que ha dit que seguiran fent servei l'eina de tanteig i retracte, que aquest mandat els ha permès adquirir 34 habitatges per 6,5 milions d'euros, "quan en els anteriors 12 anys s'havien recomprat només sis habitatges".

"El nostre pla continua estant viu i volem afegir-hi més propostes i solucions. L'objectiu és arribar al 10% d'habitatges públics a Sant Cugat i farem el que calgui per arribar a assolir-lo". Amb aquestes paraules la cap de llista d'Esquerra a Sant Cugat, Mireia Ingla, ha fet valdre la feina duta a terme durant els quatre anys de mandat.

Segons Duch, la presència d'ERC al govern ha estat un factor clau per donar un cop de timó a les polítiques municipals. "En quatre anys hem estat capaços de doblar la inversió municipal en termes d'habitatge", ha recordat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge.

També ha intervingut Mariona Arnau de Jovent Republicà, que ha posat èmfasi en el fet que "el problema de l'habitatge no va sol, és un element estructural que va acompanyat de l'atur i la precarietat laboral en la qual ens veiem immersos la gent jove avui dia".

Mireia Ingla

El nostre pla continua estant viu i volem afegir-hi més propostes i solucions. L'objectiu és arribar al 10% d'habitatges públics a Sant Cugat i farem el que calgui per arribar a assolir-lo.


Francesc Duch

L'equip de govern actual ha fet créixer les polítiques d'habitatge municipal. Hem posat les bases de Sant Cugat pels propers 10 o 15 anys.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat