• Albert Solé
  • | el 26/mai/23

Mireia Ingla, cap de llista d'ERC, defensa la proposta del departament de Salut de fer un hospital lleuger en lloc d'un hospital comarcal per a Sant Cugat i Rubí perquè l'objectiu final és 'no haver d'anar a MútuaTerrassa per qualsevol cosa'. L'alcaldable republicana ha explicat a l'entrevista de campanya de Cugat Mèdia que ha demanat al conseller de Salut, Manel Balsells, que ampliï els horaris dels consultoris de la Floresta i les Planes, com exigeix el veïnat, però remarca que el fet que els dos siguin del mateix partit 'no vol dir que em doni la raó'. Ingla ha explicat que el departament està reorganitzant tot el sistema sanitari català. Preguntada per si, després d'un mandat sencer amb els impostos i taxes congelats, els tornaran a pujar si guanyen, Ingla ha respost que farà 'el que calgui en cada moment per mantenir l'excel·lència dels serveis públics'.

En la mateixa línia, sobre el pla de contenció de despeses de 7,7 milions d'euros per aquest 2023 i la pròrroga del pressupost, ha dit que "en cada moment hem de fer el que cal fer amb els recursos que tinguem", i que hauran de trobar la manera de prestar els mateixos serveis sense els diners de les plusvàlues, sense concretar d'on sortiran.

Seguretat

La líder d'Esquerra s'ha mostrat satisfeta que la Junta Electoral de Zona hagi desestimat els tres recursos contra l'acte electoral del partit en el qual va anunciar la compra del local per a la subcomissaria de Valldoreix al costat del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. "Precisament ho vam fer nosaltres perquè qui no pot fer un anunci així és l'Ajuntament", ha assegurat. També ha explicat que qui ha fet efectiva la compra ha sigut Promusa i no l'Ajuntament per "agilitzar" els tràmits, malgrat el retard de quatre anys. Ingla ha avançat també que aquesta comissaria de barri donarà servei a Valldoreix, la Floresta i les Planes, però només serà un punt d'atenció a la ciutadania.

Pel que fa al nombre d'agents que té actualment la Policia Local, l'alcaldable republicana ha explicat que fa poc han obert el procés per incorporar nou policies més, amb els quals ompliran les 102 places màximes que pot tenir Sant Cugat, mentre estigui en vigor la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (RSAL). Això no vol dir que ara mateix la plantilla de la policia municipal tingui 93 agents, ja que ha explicat que hi ha jubilacions i baixes que no es poden suplir "perquè amb els policies no hi ha una bossa de substituts".

Habitatge

Ingla ha puntualitzat que el 10% d'habitatge assequible que preveu el pla del govern actual no serà tot habitatge públic, tot i que treballaran perquè ho sigui, i ha diferenciat els conceptes d'"habitatge social" i "habitatge assequible". De la mateixa manera, ha recordat que el 2030 no estaran acabats els 3.000 pisos -2.000 dels quals a Ca n'Ametller- que preveu aquest pla, però sí que s'hauran fet tots els tràmits previs necessaris.

"Aquells que deien que qui no es pogués pagar un pis a Sant Cugat anés a Rubí ara ens exigeixen que el 2030 estigui tot fet?", ha replicat a les crítiques de l'oposició, a qui ha instat a "remar a favor" per aconseguir més habitatge perquè els santcugatencs no hagin de marxar de la ciutat i "deixin de posar bastons a les rodes". Ingla ho diu també en relació al projecte de Ragull Centre, al qual no hi ha renunciat tot i que en parlin menys darrerament, i que té el rebuig frontal de Junts i Ciutadans.

ZBE i Mobilitat

La cap de llista d'ERC ha defensat amb fermesa la Zona de Baixes Emissions (ZBE) posada en marxa el 2021 perquè és una exigència d'Europa i perquè "volem ser un referent de ciutats saludables". Preguntada per l'estudi que va presentar el govern que deia que s'havia reduït la contaminació des de la posada en marxa de la ZBE, però que es va fer en base a una estimació feta observant els tipus de vehicles i la velocitat, en contraposició a les dades de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat que diuen que la contaminació és bona i no ha variat, Ingla s'ha desmarcat de les dues xifres. "Treure els vehicles més contaminants del centre de la ciutat contribueix que aquesta ciutat sigui millor", i ha afegit que "no hi ha cap estudi que pugui dir que la ZBE empitjora la qualitat de l'aire".

I sobre la vianantització de Quatre Cantons que contempla el Pla de Mobilitat vigent des del 2015, la candidata republicana diu que "un dia ens ho haurem de plantejar, però amb el consens de tothom perquè són decisions de ciutat i apel·la a la responsabilitat de totes les forces polítiques".

Al final de l'entrevista se li ha preguntat per què la web de l'Ajuntament no té actualitzat l'apartat dels sous de tots els càrrecs electes, assessors i càrrecs de confiança, i Ingla ha admès és un error que no ho estigui encara. Ha explicat que ella i tots els regidors el 2019 es van reduir el sou un 15%, que durant aquests quatre anys només han "actualitzat l'IPC". Per això el seu sou actualment és de 71.199,55 euros.

Mireia Ingla

Cada govern ha de gestionar els recursos públics d'acord amb la realitat de cada moment, com qualsevol economia familiar. Nosaltres farem el mateix, el que calgui en cada moment perquè aquesta ciutat continuï tenint un nivell d'excel·lència en tots els serveis públics.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat