Les eleccions municipals a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Les eleccions municipals a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

  • Redacció
  • | el 28/mai/23

Més del 40% dels ciutadans de Sant Cugat s'han quedat a casa i no han anat a votar aquest 28 de maig. La participació ha caigut 12 punts respecte la del 2019, que va ser de rècord i s'ha situat en el 58,58%. De fet, la participació ha anat caient a mesura que passava el dia. A les 14 h s'havien perdut quatre punts i a les 18 h 8 punts. La participació de les municipals d'aquest 2023 és més similar a la que es va produir el 2015, que es va tancar amb un 60%, o a les del 2007, amb un 57%.




El primer Tinent d'Alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Seguretat, Mobilitat i Transport, Pere Soler, ha fet una valoració positiva de la jornada electoral i ha destacat la participació més baixa que a les anteriors eleccions. Soler ha posat èmfasi en que ha estat una jornada plàcida sense incidències, però ha recordat l’afer de la pancarta d'Independents Valldoreix, que la Junta Electoral de Zona els ha obligat a tornat a col·locar després d'haver ordenat retirar-la.



Durant el matí han anat votant els candidats a l'alcaldia. El més matiner ha estat el de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que ho ha fet a l'escola Gerbert d'Orlac. La fins ara alcaldessa, Mireia Ingla, alcaldable per ERC, ho ha fet al Casal de Mira-sol acompanyada de l'eurodiputada Diana Riba i l'exconseller Raül Romeva. La candidata del PDeCAT, Mayte Pérez, ha exercit el seu dret a vot a mig matí al Centre d'Art Maristany, al mateix col·legi que l'alcaldable del PSC, Pere Soler, també acompanyat per altres regidors del partit. El candidat de la CUP, Marco Simarro, ha votat al migdia a l'oficina del Sant Cugat Feina.

Sigui quin sigui el resultat de les votacions, difícilment diumenge a la nit es coneixerà el nom del proper alcalde o alcaldessa, ja que tret que algun partit sumi més de 13 regidors, haurà de buscar pactes amb altres forces, i no sempre el partit més votat és qui acaba governant, com va passar el 26-M del 2019. Aquest 28-M també s'escollirà el nou president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix. Els veïns d'aquest districte de la ciutat trobaran a la seva mesa electoral dues urnes, una per escollir l'alcalde de Sant Cugat i l'altra per escollir el president de l'EMD.

COM FUNCIONEN LES ELECCIONS MUNICIPALS?

QUI SÓN ELS 15 CANDIDATS A L'ALCALDIA DE SANT CUGAT?

CONSULTA ELS NOMS DE LLISTES DELS 15 PARTITS

CONSULTA ELS RESULTATS HISTÒRICS DEL 1979 AL 2019 A SANT CUGAT

COM S'ESCULL EL PRESIDENT DE L'EMD DE VALLDOREIX?

CONSULTA ELS SIS CANDIDATS A LA PRESIDÈNCIA DE L'EMD DE VALLDOREIX

CONSULTA ELS RESULTATS HISTÒRICS DEL 1979 AL 2019 A L'EMD DE VALLDOREIX

Pere Soler

No hi ha hagut cap incidència remarcable. Agrair a tot el personal de l'Ajuntament que ho ha fet possible: brigada i servei de neteja municipal, Policia Local, el Padró, secretaria i coordinació general, comunicació, agents de civisme, que vetllaran perquè tot l'operatiu durant la jornada es desenvolupi amb tranquil·litat i normalitat i per resoldre qualsevol incidència que pugui haver-hi.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat