La butlleta que han introduït una cinquantena de veïns de Vallpineda a l'urna per reclamar l'annexió del barri a La Floresta / Foto: Comissió Vallpineda és la Floresta

La butlleta que han introduït una cinquantena de veïns de Vallpineda a l'urna per reclamar l'annexió del barri a La Floresta / Foto: Comissió Vallpineda és la Floresta

  • César Martínez
  • | el 28/mai/23

Reivindicacions veïnals, DNIs (o NIEs) que no apareixen a les llistes, obertura d'urnes només començar la jornada o pancartes retirades. Durant aquesta jornada electoral a Sant Cugat s'han produït diferents situacions anecdòtiques, una de les quals protagonitzada pel cap de llista de la CUP.


Vallpineda és la Floresta?

Un grup de veïns de Vallpineda han demanat el vot nul per a les eleccions municipals. Una comissió amb representants del barri promou l'adhesió de la zona a Sant Cugat, ja que per proximitat amb la Floresta fan aquesta petició per deixar de ser part de Molins de Rei. Segons la 'Comissió Vallpineda és la Floresta' mig centenar de veïns s'han adherit a la iniciativa. Aquesta acció reivindicativa s'ha dut a terme en el col·legi electoral del Poliesportiu Municipal de Molins de Rei on membres de la comissió han introduït dins el sobre una papereta que simulava un referèndum d'adhesió a Sant Cugat.

Simarro és italià

L'alcaldable de la CUP, Marco Simarro, ha patit una de les situacions més anecdòtiques d'aquesta jornada. Quan el cap de llista es disposava a exercir el seu dret a vot a l'oficina Sant Cugat Feina, s'ha trobat que els membres de la taula no trobaven el seu nom a la llista. Com que Simarro té nacionalitat italiana, l'alcaldable figura en una llista a part que no tenien a la mesa. No obstant això, finalment el candidat de la CUP a l'alcaldia ha pogut ficar el seu vot a l'urna gràcies al seu NIE.


Urna oberta

El col·legi electoral del Casal de Torreblanca també ha viscut una altra situació inversemblant durant els comicis. Tot just constituir-se les meses i amb el col·legi ja obert, el primer ciutadà que ha anat a exercir el seu dret a vot s'ha equivocat de mesa i ningú de la taula se n'ha adonat. Com que ha sigut el primer a votar, els membres de la mesa han obert l'urna per poder treure la papereta i fer correctament la votació.

La pancarta de Valldoreix

Els tècnics de l'Ajuntament de Sant Cugat han retirat aquest matí una pancarta d'Independents Valldoreix perquè consideraven que estava a menys de 25 metres d'un col·legi electoral, com prohibeix la llei. El partit ha presentat un recurs a la Junta Electoral de Zona (JEZ) amb un certificat d'un arquitecte per demostrar que estava a més de 25 metres i la Junta li ha donat la raó al partit que lidera Neus José. Això ha implicat que l'Ajuntament ha hagut de tornar a posar la pancarta al mateix lloc. Independents Valldoreix ha explicat aquest fet a les xarxes socials, i Cugat Mèdia ho ha confirmat amb fonts municipals.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat