La constitució del ple de l'anterior mandat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La constitució del ple de l'anterior mandat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

  • Pau Vázquez
  • | el 30/mai/23

El nou ple municipal de Sant Cugat, sorgit de les eleccions de diumenge, es constituirà el proper dissabte 17 de juny a la sala de plens. Els 25 regidors, amb 12 cares noves, hauran de prometre o jurar el càrrec després que es constitueixi la mesa d'edat, presidida pel regidor electe de major edat i que tindrà com a vocal el càrrec electe de menor edat.

Posteriorment, la secretària de l'Ajuntament, Rosa Castellà, cridarà per ordre alfabètic als 25 regidors perquè votin de forma secreta l'alcalde o l'alcaldessa. Només poden optar a aquest càrrec els caps de llista: Josep Maria Vallès (Junts), Mireia Ingla (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Álvaro Benejam (PP), Marco Simarro (CUP), Marcos Rodríguez (Vox) i Ramon Gutiérrez (ECP). Després del recompte de vots es proclamarà alcalde o alcaldessa electe el candidat que hagi obtingut la majoria absoluta (13 vots o més). Si cap d'ells ho aconsegueix, Josep Maria Vallès serà proclamat alcalde com a cap de la llista més votada.

La primera sessió ordinària del ple municipal tindrà lloc un mes després, el dilluns 17 de juliol, i servirà per elegir el cartipàs del nou govern.

EMD de Valldoreix


La sala de plens de l'EMD de Valldoreix també acollirà el mateix dissabte la constitució de la nova junta de veïns, en què s'elegirà el president i els vuit vocals. Els resultats de diumenge han determinat tres vocalies per Junts, mentre que el PSC, ERC i la CUP es queden amb una vocalia cadascun. El PP torna al plenari amb un vocal i Vox irromp a la junta de veïns també amb un vocal.

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat