Juanjo Cortés, en un acte electoral amb membres dels partits que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés, en un acte electoral amb membres dels partits que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

  • Sergio Morales
  • | el 30/maig

Juanjo Cortés serà investit nou president de l'EMD de Valldoreix el 17 de juny, després d'haver estat el candidat més votat a les urnes. Haurà de governar en minoria, amb un executiu que, presumiblement, conformarà amb els tres vocals d'esquerres que tindrà la junta de veïns (CUP, ERC i PSC). El reforç de la participació ciutadana, la renovació els convenis caducats amb l'Ajuntament de Sant Cugat i instar per la construcció d'habitatge públic a la vila i per l'impuls de l'habitatge bifamiliar són algunes de les propostes que la candidatura portava el programa.

Administració i participació

Cortés vol que l'EMD sigui una "administració propera, amiga i amable amb la ciutadania". Per fer-ho, aposta per "recuperar l'esperit de cogovernança amb les entitats", quelcom necessari, juntament amb els acords i consensos amb les forces polítiques.

La candidatura s'ha compromès a estudiar la viabilitat perquè Valldoreix esdevingui un municipi independent.

Convenis amb l'Ajuntament

Els convenis econòmic i competencial entre l'EMD i l'Ajuntament estan caducats des de 2019 i, el de Can Monmany, des d'abans. Valldoreix Plural entoma el compromís de renovar-los i d'augmentar l'àmbit competencial de l'EMD. Quant al Monmany, aspiren a fer una definició d'usos "consensuada" per tal que quedi "obert a la ciutadania".

Habitatge i urbanisme

Malgrat que l'EMD no té competències en habitatge, Cortés ho marca com un dels reptes de la vila. Valldoreix Plural aposta per introduir habitatge públic a la vila, però mantenint el model urbanístic de planta baixa més dos, així com per facilitar "l'habitatge bifamiliar", amb què es podria dividir grans habitatges de Valldoreix perquè acullin més famílies.

Quant a l'avinguda del Baixador, Cortés recull el compromís de tirar endavant la urbanització "amb el més ampli consens" amb el veïnat, però avisa que "mai plourà a gust de tothom".

Mobilitat

Valldoreix Plural es compromet a fer "operativa" l'àrea verda d'aparcament a l'entorn de l'estació dels FGC, "per a ús preferent" del veïnat de Valldoriex.

Equipaments

Cortés vol desenvolupar un Pla d'Equipaments "amb el màxim consens". "Convocarem les entitats per tornar a emprendre el projecte i fer les passes que cal fer des d'un punt de vista urbanístic, que no s'ha fet", deia el president electe en una entrevista a Cugat Mèdia, preguntat per la centralitat.

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat