La façana del consistori / Foto: Cugat Mèdia

La façana del consistori / Foto: Cugat Mèdia

  • Pau Vázquez
  • | el 30/mai/23

Durant la campanya electoral, els partits deixen entreveure la política de pactes que seguiran després de les eleccions. Hi ha formacions que són rotundes en les seves prioritats i d'altres que no es mullen massa per deixar la porta oberta a futurs companys de viatge i així no haver-se d'empassar les seves paraules. Després dels comicis d'aquest diumenge, però, el panorama no convida a jugar massa amb el pactòmetre. Més enllà de sumes, a priori, impossibles, tot fa pensar que Junts per Sant Cugat, amb Josep Maria Vallès al capdavant, tirarà endavant un govern en minoria amb 9 regidors després que el bloc d'esquerres no hagi aconseguit el suports suficients per arribar a la majoria absoluta.


DEFINEIX EL PROPER GOVERN AMB EL PACTÒMETRE



Malgrat l'escenari que han dibuixat les eleccions, això és el que van dir els cap de llista de les formacions que han obtingut representació al ple sobre possibles pactes amb altres partits.

JUNTS

L'única condició que posa a futurs pactes és el programa electoral de la formació. Durant la campanya van assegurar que no hi ha cap pacte preelectoral ni cap condicionant de la direcció del partit.

ERC

Durant l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, l'alcaldable Mireia Ingla va assegurar que pactaria "amb aquells que vulguin que la ciutat avanci".

PSC

Pere Soler va defensar el pacte de l'anterior mandat i va dir que els socis naturals del PSC "són els que miren a l'esquerra".

PP

El partit no posa veto a cap formació per aconseguir "l'aportació del partit per governar" sempre que es respecti la neutralitat de les administracions i "posin Sant Cugat primer".

CUP

Durant la campanya la CUP no va tancar la porta a reeditar l'actual pacte de govern, una opció que ja no es pot produir. L'alcaldable Marco Simarro sí que va assegurar que no facilitarien una alcaldia al PSC.

VOX

El cap de llista de Vox, Marcos Rodríguez, va afirmar que arribarien a pactes amb aquelles formacions "que compleixin la llei, la Constitució i abracin les polítiques de Vox".

ECP

La formació va proposar obertament repetir un pacte d'esquerres al govern municipal amb ells a dins "per ser més valents amb alguns temes".

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat