Vista de la seu de la Diputació de Barcelona / Foto: Eva Guillamet - Diputació

Vista de la seu de la Diputació de Barcelona / Foto: Eva Guillamet - Diputació

  • César Martínez
  • | el 29/mai/23

Els resultats de les eleccions municipals serveixen també per determinar la composició de les administracions supramunicipals. Així, el PSC amplia representació tant al Consell Comarcal com a la Diputació i es converteix en la força amb més pes. En canvi, ERC ha perdut força en les àrees d'influència d'aquestes càmeres i això es veu reflectit en la composició dels plenaris, on ha quedat per sota de Junts. La irrupció de Vox en diversos ajuntaments fa que la formació d'extrema dreta aconsegueixi representació tant a la Diputació com al Consell Comarcal. En canvi, els mals resultats de Cs han fet que la formació taronja desaparegui d'aquests espais. Pel que fa a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la composició del plenari es configurarà un cop s'hagin investit els alcaldes.

CONSELL COMARCAL VALLÈS OCCIDENTAL 2023-2027



El PSC guanya pes en el Consell Comarcal del Vallès Occidental després de les eleccions municipals. L'agrupació passa de tenir 12 a 14 consellers. ERC ha perdut tres consellers i es queda amb set. La irrupció de Vox a diversos municipis de la comarca, com el cas de Sant Cugat, també s'ha fet notar a la cambra, on ocupen tres escons. El PP també creix i té ara tres consellers. Completen el tauler Junts (5), En Comú Podem (3), la CUP (2) i Tot per Terrassa (2).

El nou Consell Comarcal es constituirà a finals de juliol en un ple que es durà a terme a l'Ajuntament de Terrassa, en un acte rotatori que cada quatre anys se celebra de manera alternativa a les dues cocapitals, Sabadell i Terrassa.

A la Diputació de Barcelona, el PSC és la força amb més presència, amb 17 diputats, un més que en el darrer mandat. ERC ha passat de tenir 16 regidors a 11; mentre que Junts ha passat de set a 12. El PP en té quatre i l'any 2019 en va aconseguir només dos. Tot per Terrassa manté el diputat que ja tenia i Vox irromp al plenari amb un representant. Cs ha perdut tota la representació al ple provincial.

La Diputació té 51 diputats provinents dels partits judicials de Barcelona (18), l'Hospitalet (6), Sabadell (4), Terrassa -del qual forma part Sant Cugat-(4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu de Llobregat (3), Manresa (2), Arenys de Mar (2), Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1).

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat