Cugat Mèdia engega el 13è Concurs de Microrelats, una edició especial i solidària a causa del coronavirus

Enguany els textos es faran arribar als malalts i als sanitaris
El coronavirus no aturarà la creativitat literària / Foto: Cugat Mèdia

El coronavirus no aturarà la creativitat literària / Foto: Cugat Mèdia

  • Sílvia Ferrer
  • | el 25/mar/20

Cugat Mèdia posa en marxa la 13a edició del Concurs de Microrelats. El mitjà multimèdia vol portar a terme aquesta iniciativa en una edició especial i solidària dedicada als malalts ingressats per coronavirus, així com al personal sanitari que està treballant en aquests moments excepcionals.

Davant la petició dels malalts ingressats als hospitals que la ciutadania enviï cartes, ja que passen moltes estones sols a les UCI, Cugat Mèdia posa en marxa aquest concurs per tal de poder fer arribar els textos tant als malalts ingressats a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) i a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa com als sanitaris d'aquests centres i dels CAP de Sant Cugat, que també estan passant moments molt durs.

La directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, destaca el vessant solidari que adopta aquesta nova edició i la voluntat del mitjà de contribuir a fer menys feixuga l'estada dels malalts i dels sanitaris en els hospitals de referència de Sant Cugat.

La dinàmica del concurs serà la mateixa de les anteriors edicions. La ciutadania pot participar en les diferents categories enviant un text de màxim 10 línies de temàtica lliure. La novetat d'enguany és el caràcter solidari de la proposta, i és per això que Cugat Mèdia fa una crida a la participació de la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa, que té un objectiu doble: fomentar la lectura i l'escriptura entre joves i adults, especialment en aquests moments de confinament, i donar suport a aquelles persones afectades pel coronavirus que passen per moments complicats.

Els textos es publicaran al web blogs.cugat.cat/santjordi i també es convida als participants a enregistrar el text en un missatge de veu per tal de facilitar els relats als destinataris.

Ja que les circumstàncies són excepcionals, els terminis del concurs de microrelats també s'adaptaran a l'estat d'alarma. El termini per lliurar els textos comença aquest dimecres i s'allargarà tants dies com duri el confinament de la ciutadania.

La 13a edició del concurs de microrelats compta amb la col·laboració de les llibreries locals Alexandria, Celler de llibres, Paideia i Pati de llibres, així com d'Edicions Xandri, l'Associació Gabriel Ferrater, Sprint Idiomes i l'Ajuntament de Sant Cugat, als quals el mitjà multimèdia vol agrair especialment la seva participació en aquests moments.

El jurat està format per Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres; Joan Artigas, de l'Associació Gabriel Ferrater; Manel Turon, tècnic de l'Ajuntament de Sant Cugat: Mar Oñate, responsables del Servei Local de Català de Sant Cugat; Daniel-Ruiz-Trillo, escriptor; Jordi Van Campen, Sprint Idiomes i Sílvia Ferrer, Cugat Mèdia.

BASES DEL CONCURS
Per participar-hi, cal viure, treballar o estudiar a Sant Cugat.

Categories:
- Català
  • Joves A (12 a 14 anys)
  • Joves B (15 a 17 anys)
  • Adults (A partir de 18 anys)

  • - Castellà (categoria única, a partir de 12 anys en endavant)

    - Anglès (categoria única, a partir de 12 anys en endavant)

    - Francès (categoria única, a partir de 12 anys en endavant)

    Recepció de continguts
    Cal enviar el microrelat de màxim 10 línies en Arial, cos 12, amb un títol, un pseudònim i les dades de contacte a l'adreça de correu santjordi@cugat.cat. El text ha de ser un document .doc o .rtf.

    Mònica Lablanca

    Des de Cugat Mèdia volem fer aquesta crida per escriure microrelats, adreçats als malalts i als sanitaris, per fer menys feixuga la situació.


    COMPARTEIX

    NOSALTRES

    Cugat Mèdia
    Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

    Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
    08172 Sant Cugat del Vallès

    Contacte

    Telèfon: (+34) 93 590 34 34

    WhatsApp: 673 172 075

    Email: info@cugat.cat