Sant Cugat se suma al Dia Internacional dels Museus de manera virtual

El lema de la celebració d'enguany és 'Obrim finestres, museus per la igualtat' per emfatitzar la diversitat dins dels museus
El Dia Internacional de Museus 2020, a porta tancada, des de casa i de manera virtal / Foto: Cedida

El Dia Internacional de Museus 2020, a porta tancada, des de casa i de manera virtal / Foto: Cedida

  • Anabel Piñar
  • | el 16/mai/20

La ciutat de Sant Cugat se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dilluns 18 de maig, de manera virtual, amb les portes dels museus tancades i adaptant les activitats al format digital. El lema escollit enguany és 'Obrim finestres, museus per la igualtat', que posa l'èmfasi en la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus. Per commemorar aquest dia, els Museus de Sant Cugat han creat un vídeo amb la participació dels ciutadans per posar en valor la seva funció cultural i social.

Les visites aquest any s'hauran de fer des de casa i des de la pantalla de l'ordinador o d'un dispositiu mòbil. Per això, han nascut iniciatives digitals perquè tothom pugui continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya. En el cas de Sant Cugat, els museus han preparat un seguit d'activitats per a la ciutadania:

Què ha de ser per a tu un museu?
Edició d'un vídeo on santcugatencs i santcugatenques han respost a la pregunta: 'Què ha de ser per a tu un museu?'. El vídeo es retransmetrà a través de les xarxes socials dels Museus.

Tour virtual en directe
Visita guiada en directe a partir del 'tour' virtual de 360º al Claustre del Monestir de Sant Cugat, conduïda per l'especialista en simbologia i art sagrat, Jorge Rodríguez Ariza. Es retransmetrà en directe per Youtube Live aquest diumenge a les 19.15 h. El 'tour' s'oferirà en Llengua de Signes Catalana.

Museum Quiz
Participació en el Museum Quiz amb la reemissió del joc tipus 'trivial' que van realitzar una quinzena de museus catalans, entre ells de Sant Cugat. El concurs està adreçat a persones adultes i famílies i conté preguntes sobre temes d'actualitat, cultura popular, arts i patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.

COMPARTEIX

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat