EL COMERÇ DE CASA

Com cuidar la Flor de Pasqua

El més important per a què la Ponsètia duri més temps és no regar-la en excés i una bona il·luminació


  • Comparteix:

La Euphorbia Pulcherrima, més coneguda popularment com a Ponsètia o Flor de Pasqua, és una planta originària de Mèxic. Aquesta planta arriba en l'època de Nadal i és la protagonista per excel·lència de les festes per regalar i adornar les cases de vermell. Un dels grans reptes és aconseguir que arribi més enllà del Nadal, i per això, des del Garden Masó-Navarro a Sant Cugat, la Montse Navarro, ens explica els consells bàsics i essencials per aconseguir que la Flor de Pasqua arribi, fins i tot, fins les properes festes de Nadal.

No regar-la en excés

La Flor de Pasqua cal regar-la directament a la terra i és suficient en fer-ho un cop per setmana. S'aconsella fer un reg per immersió. És important no regar la Ponsètia en excés i que no quedi entollada d'aigua, ja que és quan les fulles es comencen a posar grogues i cauen. S'aconsella utilitzar aigua tèbia, aigua d'ampolla reposada 24 hores o aigua amb descalcificador. Si la planta està dins d'un recipient, per regar-la és important treure-la i posar-hi un plat a sota. Un cop regada, es treu tot l'excedent d'aigua que ha quedat al plat i es torna a posar la Ponsètia dins el recipient on estava. També se li pot aplicar un adob un cop al mes.

Flors de Pasqua / Foto: Cugat Mèdia
Flors de Pasqua / Foto: Cugat Mèdia



Tenir cura de la temperatura

La Flor de Pasqua és una planta de clima tropical i, per tant, una falta d'humitat i un clima sec pot provocar la caiguda de les fulles o la pèrdua de la vermellor. La seva temperatura ideal per sobreviure és entre els 18 i 19 graus centígrads. A més, pot arribar a patir si es situa prop de la calefacció.

Exposició a la llum

La planta de Nadal necessita rebre llum per a que sobrevisqui més enllà de les festes, però és important que no sigui una exposició directa. A més, la Ponsètia és originàriament de fulla verda i el color de les fulles indica la seva maduració. Després de les festes de Nadal, les fulles solen perdre el color vermell i tendeixen a posar-se verdes de nou, ja que és complicat mantenir la humitat que requereixen. Però si volem que les fulles tornin a posar-se vermelles dependrà de les hores d'exposició a la llum. Posar-les a la foscor entre una i quatre hores al dia, d'octubre a desembre, servirà per a què tornin a agafar l color desitjat.

Imatge d'una Ponsètia de Nadal / Foto: Cugat Mèdia
Imatge d'una Ponsètia de Nadal / Foto: Cugat Mèdia


Trasplantar-la després de les glaçades

La Planta de Nadal, passades les festes, es pot convertir en una planta d'exterior o de jardí. Per trasplantar-la, cal esperar fins que acabin les glaçades i el més ideal és fer-ho quan comença la primavera. És important trasplantar-la en un test amb substrat vegetal i sempre va bé posar-li una mica de grava volcànica abans de fer el trasplant, per mantenir un bon drenatge. També es pot trasplantar directament a una jardinera o jardí seguint el mateix procés.


Montse Navarro

Uns consells que sempre van bé és treure-la sempre a l’hora de regar i posar un plat. S’aconsella utilitzar aigua una mica tèbia o aigua d’ampolla o amb descalcificador. Sempre regarem el que és la terra, un cop per setmana i, un cop regada, tot l’excedent d’aigua que hagi quedat al plat, el treurem i tornarem a posar la nostra Ponsètia dins el cobre test.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.