EL COMERÇ DE CASA

La recepta per sobreviure més de 95 anys com a comerç local

Cinc comerços històrics santcugatencs ens donen les claus per a mantenir-se oberts malgrat les adversitats


  • Comparteix:

La perruqueria Llogueras del carrer Major / Foto: Cugat Mèdia

La perruqueria Llogueras del carrer Major / Foto: Cugat Mèdia

Més de 95 anys d'experiència compartida en una sola frase. Cugat Mèdia ha parlat amb els propietaris i propietàries de cinc comerços emblemàtics santcugatencs per demanar-los un consell per sobreviure tant de temps com a comerç de proximitat en un entorn canviant com l'actual. La major part dels comerciants que hem entrevistat regenten un negoci que complirà 100 anys aviat, i un d'ells fins i tot ja n'ha fet 131. Els entrevistats han aconseguit transmetre en poques paraules les claus atemporals que els permeten apujar la persiana dia rere dia, com ara la constància, la tenacitat, la confiança, l'empatia, l'escolta, així com la confiança i fidelitat dels clients que aquestes virtuts generen.

Consells per a sobreviure més de 95 anys com a comerç local

Elisabet Corral de Carnisseria Corral

Elisabet Corral, de Carnisseria Corral

"Donar confiança i un bon servei amb bona qualitat i a un bon preu"
La Carnisseria Corral va néixer fa 96 anys, el 1925, amb dues parades al mercat Pere Sant i actualment es troba al mercat de Mira-sol. Fins l'any 2000 la carnisseria va tenir granja pròpia de xais i cabrits al centre de Sant Cugat. Actualment la gestiona la quarta generació familiar.
Carnisseria Corral
Imatge de la Carnisseria Corral




Núria Sagarra de l'Estanc Cal Crispin

Núria Sagarra, de l'Estanc Cal Crispin

'Tenir molta paciència, però també fer sentir a la gent com si estigués a casa. Tenir molta empatia, escoltar els clients i estar al dia de les coses que es renoven per poder adaptar-se a com canvia el món i als gustos de la gent"
L'Estanc Cal Crispin va néixer el 1923, fa 98 anys, quan al besavi dels actuals propietaris, que tenia una carboneria, li van atorgar la llicència per vendre tabac. Posteriorment, el negoci el va portar la besàvia i fins als anys 30 també va actuar com a espardenyeria. A partir d'aleshores, el negoci ha estat gestionat per diferents generacions femenines. L'establiment es troba al carrer Santiago Rusiñol des dels seus inicis.
Estanc Cal Crispin
Imatge de l'Estanc Cal Crispin




Dolors Romero de Costa Pujol Peixaters

Dolors Romero, de Costa Pujol Peixaters

"El secret està en la constància i la tenacitat en la feina"
Costa Pujol Peixaters va ser fundat fa 131 anys, el 1890, pels besavis dels actuals propietaris. L'empresa va començar comprant peix a les subhastes de la costa i portant-lo en carro de cavalls fins a Sant Cugat, Rubí, Ripollet i Cerdanyola. Van tenir parada al mercat Pere Sant i actualment la parada es troba al Mercat Torreblanca.
Costa Pujol Peixaters
Imatge de Costa Pujol Peixaters




Joan Llongueras Cases de Perruqueria J. Llongueras

Joan Llongueras, de Cases de Perruqueria J. Llongueras

"L’èxit d’un comerç és la constància, la fidelitat i les ganes de fer-ho bé"
Perruqueria J. Llongueras és la perruqueria més antiga de Sant Cugat, fundada el 1923, i ubicada fa 98 anys al mateix lloc al carrer Major. L'avi de l'actual propietari compaginava a l'inici la feina de pagès amb la de barber, i més endavant va dedicar al 100% a aquesta última activitat. L'Ajuntament de Sant Cugat va homenatjar la perruqueria el 2018 per la seva llarga trajectòria, juntament amb la resta d'establiments amb més de 75 anys d'història.
Perruqueria J.Llongueras
Imatge de la Perruqueria J.Llongueras




Joan Castanyé del Celler Cal Caballu

Joan Castanyé, del Celler Cal Caballu

"Crec que estem aquí i continuem aquí gràcies a la confiança de la gent i del veïnat"
Cal Caballu va fundar-se els anys 20 com a negoci de venda de pinsos. Quan la ramaderia va deixar la ciutat, el fill del fundador va reprendre el negoci amb la venda de vi. Actualment al celler hi treballa la tercera generació del fundador. Des de l'any 1967 es troben al carrer Plana de l'Hospital, prop de la plaça Octavià.
Cal Caballu
Imatge de Cal Caballu





Elisabet Corral

Donant confiança,donant un bon servei, amb una bona qualitat i un bon preu.

Núria Sagarra

Tenir molta paciència però a més a més fer sentir a la gent com si estigués a casa. Tenir molta empatia amb la gent i escoltar-la, i posar-te al dia de les coses que es van renovant per poder anar continuant, tal com canvia el món i com canvien els gustos de la gent.

Dolors Pujol

El secret està en la constància i la tenacitat en la feina.

Joan Llongueres

L’èxit d’un comerç és la constància, la fidelitat i les ganes de fer-ho bé.

Joan Castanyer

Crec que estem aquí i continuem aquí gràcies a la confiança de la gent i del veïnat.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.