EL COMERÇ DE CASA

Xavier Vendrell (Gremi de Restauradors): 'Els restaurants i bars són espais segurs per poder obrir durant tot el dia'

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat assegura que molts establiments estan "al límit" perquè arrosseguen "moltes pèrdues"


  • Comparteix:

Molts restauradors han apostat pel 'take away' i el 'delivery' / Foto: Cugat Mèdia

Molts restauradors han apostat pel 'take away' i el 'delivery' / Foto: Cugat Mèdia

Fa un any que es va decretar l'estat d'alarma i un dels col·lectius que més ha patit econòmicament aquesta pandèmia i que més els ha tocat rebre ha estat el sector de la restauració. Reclamen respostes per una situació 'límit' provocada per molts mesos tancats i d'altres amb horaris limitats, sense poder obrir durant els vespres i les nits, i amb restriccions tant a l'espai exterior com en l'interior.

Per tot això, el president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Xavier Vendrell, assegura que molts establiments es troben "al límit" acumulant "moltes pèrdues des de fa un any". L'única solució, diu, és "estar al nivell d'Europa". "Reclamem flexibilitzar les mesures i rebre ajuts directes a les empreses i propietaris dels locals per evitar entrar en rescissió i sostenir l'activitat", clama el president del gremi. "No crec que tot el focus d'infecció derivi dels restaurants i bars. Per això, penso que hem pagat les conseqüències per tothom", afirma Vendrell.

Malgrat que les xifres del servei a domicili i el 'take away' han tingut un creixement exponencial en els darrers mesos, Vendrell assegura que "les dades no són reals". "No tots els locals estan preparats per dur a terme aquest servei. Els que ja treballaven abans de la pandèmia amb aquest servei d'entrega, són els que millor s'han adaptat", acaba recalcant el president del gremi que es mostra molt preocupat perquè puguin tancar establiments i es puguin perdre llocs de treball. "Són les dues prioritats a esquivar", afirma Vendrell.

La restauració és molt conscient de la situació actual de la pandèmia, però defensa que "s'han pres totes les mesures que calia prendre en aquest moment i els restaurants i bars són un espai segur per poder obrir durant tot el dia". Vendrell desitja que el ritme de vacunació acceleri "el més ràpid possible" per poder tornar a obrir "amb normalitat". Assegura que, a àmbit municipal, l'Ajuntament de Sant Cugat els ha ofert totes les eines disponibles per mirar de solucionar els entrebancs, però explica que de qui realment depenen econòmicament per sortir d'aquesta crisi és de la Generalitat de Catalunya.


Xavier Vendrell

Tinc l'esperança que a partir de l'abril es comenci a normalitzar una mica la situació perquè portem unes pèrdues acumulades molt importants ja del 2020 i si seguim amb aquest ritme, sense rebre ajuts directes, serà insostenible. La majoria de locals hauran de tancar.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.