EL COMERÇ DE CASA

L'arribada d'Ametller Origen pretén reimpulsar el Mercat Vell

L'establiment, que estarà llest a la primavera i ocuparà gairebé la meitat del mercat, és una aposta per la "venda del producte fresc i de proximitat"


  • Comparteix:

Imatge de la zona on es construirà l'Ametller Origen / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la zona on es construirà l'Ametller Origen / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La construcció d'un establiment d'Ametller Origen al Mercat Vell, a la plaça de Sant Pere, s'espera que serveixi per revifar l'equipament. L'obertura està prevista aquesta primavera i la botiga ocuparà gairebé la meitat de l'espai total del mercat. Aquesta serà la quarta botiga del grup a Sant Cugat, que potenciarà la venda d'aliments frescos i de proximitat, però també tindrà una zona de degustació. Cap dels responsables ha volgut precisar el cost total de la reforma, que anirà a càrrec d'Ametller Origen i Gourmets Sant Cugat, l'empresa gestora del Mercat Vell. Durant les obres el mercat continuarà en funcionament.

La presentació del projecte s'ha fet aquest divendres a la plaça de Sant Pere i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla; el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; el director general, conseller delegat i cofundador d'Ametller Origen, Josep Ametller; i els responsables de Gourmets Sant Cugat, Lluís Martínez i Montserrat Garcia.

Productes frescos i de proximitat per reanimar el mercat

L'arribada d'Ametller Origen "garanteix un espai gastronòmic" i permet "la possibilitat de comprar producte de proximitat fresc", ha explicat Mireia Ingla, que també ha destacat que "és una oportunitat més de generar ocupació", malgrat que Sant Cugat "és una ciutat que té un nivell d'atur molt baix".

"Ens preocupava la situació dels darrers mesos", ha admès Elena Vila, fent referència a la situació econòmica del Mercat Vell, en el qual de les nou parades disponibles, només estan en funcionament quatre en aquest moment. Per aquest motiu considera que l'entrada d'aquest nou establiment donarà "oxigen" i aportarà "la rehabilitació que necessita el mercat i el comerç de proximitat del nucli antic".

Josep Ametller, per la seva banda, ha recordat l'èxit que va tenir l'obertura d'una de les seves botigues al Mercat del Putxet, a Barcelona, que tampoc "acabava de funcionar", i ha recalcat que espera "aconseguir el mateix aquí". La proposta ha de "connectar amb els veïns" amb "productes del dia a dia, quotidians" per fer que "el mercat torni a ser el que era", ha emfatitzat.

"Els concessionaris vam pensar que era el moment d'intentar buscar una empresa important", ha explicat Montserrat Garcia, que confia que la marca "seriosa i capdavantera" reforci la venda, que havia quedat una mica "malmesa" pel funcionament de les parades.

A banda les obres per adaptar l'arribada d'Ametller Origen al Mercat Vell, que ocuparà el 50% de l'espai, també s'aprofitarà per reformar la zona de l'escala, els lavabos i es rehabilitarà l'espai de l'altell com a sala de dinamització i gastronòmica.


Mireia Ingla

És un espai que no ha acabat de ser allò que volíem que fos i és evident que li hem de donar un impuls. L'arribada d'Ametller Origen ens dona aquesta oportunitat.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.