EN DIRECTE

Primera entrevista a l'alcaldessa Mireia Ingla

Primera entrevista a l'alcaldessa Mireia Ingla

DIMECRES, A LES 9 H | WWW.CUGAT.CAT, FACEBOOK LIVE I AL 91.5 FM

CURS D'ESTIU DE LA UNIPAU

ESPECIAL DE CUGAT.CAT

La Unipau tanca el Curs d'Estiu amb la conclusió que militars i policies no garanteixen la seguretat

La Universitat Internacional de la Pau posa punt final al 33è Curs d'Estiu amb la conclusió que la presència policial i militar no és cap garantia de seguretat per a la població.

Lily Traubmann: 'Les Dones de Negre han instigat els moviments pacifistes d'Israel'

'El Moviment Dones de Negre va ser la llavor d'altres moviments pacifistes a Israel'. La feminista i activista, membre del Moviment Dones de Negre, Lily Traubmann ha fet parada aquest dimarts a la 33a edició del curs d'Estiu de la Unipau amb la xerrada 'El moviment de les Dones de Negre: Israel en el feminisme i la lluita per la pau'. Al llarg dels minuts que ha compartit amb el públic al Centre Borja, Traubmann ha fet balanç dels 30 anys de la seva lluita contra l'ocupació israeliana a Palestina, de la qual forma part des de jove.

Lurdes Vidal: 'La islamofòbia està molt arrelada a Espanya'

'Les polítiques exteriors dels paísos occidentals, lluny de combatre el terrorisme, l'afavoreixen'. Així de contundent s'ha mostrat la directora de l'Àrea del Món Àrab i Mediterrani de l'Institut Europeu de la Mediterrània i professora del màster sobre el món àrab i islàmic de la Universitat de Barcelona Lurdes Vidal, a la xerrada 'El 'xoc de civilitzacions' 25 anys després: la conjura dels populismes i la islamofòbia', del 33è curs d'Estiu de la Unipau. En aquest sentit, la també redactora en cap de la revista Afkar/ideas ha fet un repàs de les teories que els acadèmics occidentals han vertit cap al món àrab i que han ajudat a construir un imaginari negatiu vers els ciutadans d'aquestes regions.

F. Mayor Zaragoza: 'La tecnologia digital fa que ja no haguem d'acceptar l'inacceptable'

L'exdirector general de la Unesco, exministre i actual president de la Fundació Cultura de Pau Federico Mayor Zaragoza assegura que les xarxes socials permetran que la 'gent' s'organitzi i planti cara als poders per deixar d'acceptar 'el que és inacceptable moralment'. Zaragoza, que ha impartit aquest dilluns una xerrada a Sant Cugat en el marc del 33è Curs d'Estiu de la Unipau, urgeix també a posar fi a la 'plutocràcia' que regeix el món, en referència al G-8 i al G-20, per deixar pas al 'multilateralisme democràtic'.

'Maleïdes les guerres' proposa la música i les paraules com a armes de construcció de pau

L'espectacle 'Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)' ha aterrat aquest dilluns al Centre Borja per 'commoure i remoure' les consciències dels espectadors a través de la música i les paraules. Textos de diversos autors, alguns dels quals escrits per a la ocasió, acompanyats de música original i de cançons relacionades amb la guerra, han conformat un espectacle atemporal amb un missatge pacifista però 'colpidor', amb la voluntat de 'dir la veritat'. L'activitat està relacionada amb el 33è Curs d'Estiu de la Unipau, que s'allargarà fins aquest dimecres.

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat