Les pistes d'atletisme seran una realitat aquesta primavera


  • Comparteix:

La nova Zona Esportiva Municipal de la Guinardera serà una realitat aquesta primavera. Així ho ha afirmat l'alcaldessa, Mercè Conesa, durant l'acte de col·locació de la primera pedra de les pistes d'atletisme. La cita, que ha comptat amb tota la família esportiva santcugatenca, ha demostrat la unió que hi ha entre totes les entitats esportives locals. De la seva banda, el director del Consell Català de l'Esport, Albert Marco, ha encoratjat els clubs que faran ús de l'equipament a apostar tant fort per la instal·lació com ho ha fet la Generalitat amb Sant Cugat.

El nou equipament comptarà amb amb vuit carrils de 400 metres, una ria d'obstacles, quatre torres d'il·luminació i diverses seccions on els atletes podran practicar el salt de longitud, el salt d'alçada, el salt de perxa i el llançament de pes, a més d'un camp de gespa artificial. Després de cinc anys, la nova Zona Esportiva Municipal (ZEM) de la Guinardera serà una realitat aquesta primavera. L'alcaldessa, Mercè Conesa, explica els motius pels quals s'ha endarrerit tant aquest projecte.

Mercè Conesa

El projecte es feia en base a un conveni, depenia d'una sèrie de canvis urbanísitcs del CAR i perquè calia que la pista complís una sèrie de mòduls.


La construcció de la instal·lació ha estat possible gràcies als convenis que l'Ajuntament ha signat amb la Secretaria General de l'Esport i el Centre d'Alt Rendiment (CAR), ubicat a Sant Cugat. Aquests demostren l'aposta que la Generalitat fa per l'esport santcugatenc. El director del Consell Català de l'Esport, Albert Marco, ha fet partíceps els clubs santcugatencs d'aquesta confiança dipositada en la ciutat.

Albert Marco

Pensem que té un retorn social, i nosaltres no el podem posar. Això és una aposta per Sant Cugat perquè som conscients que fan la feina ben feta.



L'acte de col·locació de la primera pedra, que ha tingut lloc aquest diumenge, ha comptat amb tota la família esportiva santcugatenca. Dos dels esportistes que podran fer ús de la instal·lació, l'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) Maria Abadal i el llançador de pes Eloi Rovira s'han mostrat molt satisfets en saber que aquesta primavera el municipi comptarà amb un estadi d'atletisme.

Atletes

Molt satisfet d'haver aconseguit la fita, una realitat per l'esport santcugatenc. / L'Oswaldo sempre ens deia que tindríem la pista, i ara que la tenim estem contents, la veritat.



Tant Rovira com Abadal han afegit que la pista no estarà completa, fet que esperen que algun dia presenti tots els espais necessaris. I és que tot i que hi ha un espai destinat al llançament, la zona no permetrà practicar totes les seves modalitats correctament.


A banda del CMSC, el Club Rugby Sant Cugat també podrà fer ús de la instal·lació. I és que el camp de gespa artificial que es construirà al mig dels vuit carrils serà homologable per practicar rugby, futbol set i futbol 11. A més, el consistori està estudiant la possibilitat que els clubs de futbol santcugatencs puguin utilitzar l'equipament i així descongestionar les seves instal·lacions.

L'obra, que està previst que finalitzi aquesta primavera, tindrà un cost d'1 milió 800 mil euros, xifra subvencionada pel Consell Català de l'Esport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.