L'Estat espanyol deu 5'4 milions d'euros al CAR


  • Comparteix:

Zona de piscines del CAR

Zona de piscines del CAR

El Consejo Superior de Deportes encara té pendent el pagament de 5'4 milions d'euros per a les despeses de gestió i infrastructures del Centre d'Alt Rendiment (CAR), ubicat a Sant Cugat. El govern reclama aquesta aportació que correspon al 2011. En concret, l'executiu espanyol deu 2'2 milions d'euros per a despeses de gestió i 3'25 milions per a inversió que encara no ha fet efectius, segons ha assegurat la Generalitat.

Aquestes transferències econòmiques són fruit de diversos convenis de col·laboració entre la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes per al finançament del CAR. L'executiu català ha reclamat l'acompliment d'aquest pagament referent al 2011 durant la presentació del pla d'ajustament per reduir el dèficit, que l'Estat espanyol ha exigit a les comunitats autònomes.

De fet, el govern ha assegurat que casos com el de l'equipament esportiu de la nostra ciutat demostren la 'centrifugació de dèficit' que exerceix l'Estat espanyol sobre les comunitats autònomes. El desequilibri en el finançament de la Llei de Dependència, la manca d'aportacions econòmiques per acompanyar la transferència de competències i la disminució en els recursos per a programes són altres dels exemples que evidencien aquest transvasament del dèficit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.