Montoliu (Programa Pacient): 'Queda molt per fer en la prevenció i detecció de les malaties cardiovasculars'


  • Comparteix:

Miquel Montoliu, membre del Programa Pacient Expert de Mútua de Terrassa

Miquel Montoliu, membre del Programa Pacient Expert de Mútua de Terrassa

Cal que la població es formi per prevenir i detectar les malalties cardiovasculars. Aquesta és una de les idees que el santcugatenc i membre del Programa Pacient Expert de Mútua de Terrassa, Miquel Montoliu, ha exposat en la xerrada organitzada pel gimnàs municipal Eurofitness. Montoliu destaca que aquest programa ha rebaixat el nombre de visites de la població als centres mèdics gràcies a la formació que imparteixen els seus divulgadors.

La Universitat d'Stanford posava en marxa fa 20 anys un programa de medicina preventiva per detectar les malaties cardiovasculars. Aquest pla es va exportar a Europa i fa dos anys que Sant Cugat, a través del Programa Pacient Expert de Mútua Terrassa, l'ha posat en marxa. Pacients que pateixen malaties cròniques es converteixen en divulgadors després de rebre vuit sessions de formació. Un d'aquests formadors és el santcugatenc Miquel Montoliu, que ha impartit una xerrada organitzada pel gimnàs municipal Eurofitness. Montoliu explica quins són els objectius d'aquest programa.

Miquel Montoliu

L'objectiu del programa és que la gent tingui més formació i no necessiti anar tan ràpid al metge.


Montoliu no només centra el problema de les malaties cardiovasculars en l'esport professional sinó també en l'amateur. Montoliu creu que molta gent fa esport sense conèixer els seus límits.

Miquel Montoliu

La majoria d'accidents cardiovasculars els trobem a l'esport amater per desconeixement.



Montoliu impartirà una nova xerrada dimarts de la setmana vinent amb el títol 'Salut i estrès' al gimnàs municipal Eurofitness a les onze del matí. Cal inscriure´s a la recepció del gimnàs o trucant al 93 583 03 45.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.