L'OMET surt a concurs amb novetats i amb voluntat de preservar el model


  • Comparteix:

L'Ajuntament aprova el concurs de gestió de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) amb la voluntat de preservar i donar continuïtat al model d'esport escolar. El nou concurs inclou millores com la dinamització d'activitats físiques als instituts, la potenciació de l'OMET com a oficina virtual i l'oferta dels programes per a adults i per a la gent gran als nous barris de can Mates i Volpelleres. El nou contracte de gestió i explotació de l'OMET serà de tres anys amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

L'objectiu del nou concurs és reforçar el model existent tant d'esport escolar com de la resta de programes de l'Oficina. Per això també s'han introduït millores que l'empresa adjudicatària haurà de desenvolupar en tres anys.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que el model de l'OMET es mantindrà com fins ara.

Mercè Conesa

L'OMET continuarà tenint el mateix paper estructurador de l'esport base que fins ara. En cap cas no es privatitza res, sempre ho ha estat.


El concurs de l'OMET es va aprovar en el ple d'aquest dilluns amb els vots a favor de l'equip de govern, el vot en contra de la CUP i l'abstenció de la resta de l'oposició, preocupada pels problemes que poden crear les concessions. El regidor de la CUP, Ignasi Bea, aclareix que són partidaris de la gestió directa, no externalitzada.

Ignasi Bea

Creiem que els serveis públics han d'estar gestionats des de l'Ajuntament. Ens preocupa que s'allunyi el control que es pugui fer del servei.


Entre les novetats hi ha la dinamització de l'activitat física en els instituts amb l'objectiu de reduir l'abandonament de la pràctica esportiva en aquesta franja d'edat i oferir als joves una alternativa a l'esport federat. A més, s'oferirà als nous barris servei d'activitat física per a adults i per a la gent gran amb el propòsit d'acostar més l'activitat a la ciutadania. Finalment, es potenciarà l'oficina virtual perquè es puguin fer consultes, tràmits i pagaments a través d'internet.

El nou responsable de la gestió i explotació de l'OMET es coneixerà entre desembre de 2014 i gener de 2015. El preu base de la licitació és de 376.000 euros anuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.