Sant Cugat serà la seu del Campionat d'Europa 2015 de Boccia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu duna competició de boccia

Imatge d'arxiu duna competició de boccia

Sant Cugat acollirà a l'abril la primera Copa d'Europa de Boccia de la història al pav 2 i pav 3 de la Rambla del Celler . El campionat serà classificatori per als Jocs Paralímpics de Rio 2016. El torneig, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals amb el suport de l'Ajuntament, aplegarà uns 150 esportistes amb paràlisi cerebral.

La copa, que es disputarà de l'1 al 4 d'abril, convocarà prop de 150 esportistes, provinents d'uns 25 països europeus i dos convidats que poden ser Veneçuela i l'Argentina, a una competició que espera l'asssistència d'unes 500 persones. La cita tindrà la participació d'un centenar de voluntaris. Els participants a la competició, acompanyants i assistents s'allotjaran en cinc hotels de la ciutat. La competició es disputarà al pav 3 i la zona d'escalfament serà el pav 2.

Sant Cugat, que l'any passat ja va acollir amb èxit una cita esportiva de màxim nivell dins l'àmbit de l’esport adaptat: la ICUP de Futbol7 per a persones amb lesió cerebral, continua apostant per ser l'epicentre d'esdeveniments esportius amb marcat caràcter social. La tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que afirma que la contribució de l'Ajuntament és a nivell d'equipaments i voluntariat, ressalta la bona entesa amb la federació catalana.

Susanna Pellicer

Com a ciutat ens interessa molt. Ells veuen que després de la Copa Intercontinental hem demostrat que ens agrada ser solidaris i ens ho valoren.


El president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Muñoz, destaca la sensiblitat que té Sant Cugat amb l'esport adaptat.

Carles Muñoz

Sant Cugat ha demostrat la seva capacitat d'organitzar esdeveniments.


Muñoz destaca que Portugal, Rússia i Espanya són les favorites al triomf. La boccia és un esport semblant a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc i es pot practicar en parelles, equips i individualment. Es tracta d'un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que té una gran repercussió internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.