Experts en medicina analitzen els riscos cardiovasculars en l'esport

Els riscos cardiovasculars, al programa 'A Fons' de Cugat.cat

Altres

Publicat el 8/oct/14 per Dani Aguilà / Pedro Miserachs

Cugat.cat analitza en un nou reportatge del programa 'A Fons' els riscos cardiovasculars que es deriven de la pràctica esportiva. L'auge d'un esport popular com el 'running' ha augmentat el debat entorn dels beneficis i els riscos de practicar esport, una discussió en què participen els mateixos esportistes, federacions, cardiòlegs i metges.


MIRA-HO A CUGAT TV

En els darrers mesos, el nombre de curses i competicions atlètiques populars de llarga i curta distància ha augmentat en popularitat i, en la mateixa proporció, el nombre de corredors que de manera no professional es dediquen a córrer.

El director tècnic de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, Manel González, analitza aquesta nova moda del 'running' i l'augment de riscos cardiovasculars en curses de gran participació com per exemple les maratons.

Manel González

Els riscos augmenten proporcionalment a l'activitat. En una cursa amb 20.000 persones hi ha la situació que molts casos són bombes de rellotgeria.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Precisament els professionals de la medicina esportiva adverteixen dels riscos cardiovasculars que es corren en la pràctica esportiva sense un control mèdic previ i en què s'ha de fer un sobreesforç. El santcugatenc Lluís Mont és cap de la Unitat d'Arrítmia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Lluís Mont

Si és per una qüestió de salut, no s'haurien de fer maratons perquè no és una qüestió saludable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de la medicina esportiva es recomana una pràctica esportiva saludable i fer controls per preveure possibles malalties cardiovasculars.