Conesa anuncia el nou pav 1 del Leonardo entre els projectes esportius de futur


  • Comparteix:

Instant del Consell d'Esports d'aquest dimarts

Instant del Consell d'Esports d'aquest dimarts

Els nous pavellons de la Guinardera i de l'institut Leonardo da Vinci, la remodelació de les pistes de Sant Francesc, uns nous vestidors a la ZEM Jaume Tubau i un circuit de BTT són els nous projectes de futur en matèria esportiva que aquest dimarts ha presentat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en el Consell Sectorial d'Esports. Conesa també ha fet balanç esportiu del mandat on destaca l'1,8 milions d'euros invertits en la millora dels equipaments exitents i els 500.000 euros en concepte de subvencions a les entitats.

Conesa ha destacat que l'esport 'ha de seguir sent un eix vertebrador de la ciutat' i que si bé 'no s'han fet 'grans inversions, sí s'ha tingut la inversió esportiva com una prioritat'. En el repàs a la feina feta durant el mandat Conesa reconeix que el diàleg amb les entitats i el consens ha estat el més destacable d'aquest període.

Mercè Conesa

Vaig haver d'entendre que les entitats em deien que calia un altre tipus d'inversió. Em satisfà haver donat la veu a les entitats perquè son les que dinamitzen l'esport a la nostra ciutat.


En l'exposició dels nous equipaments projectats, Conesa ha parlat de dos pavellons, el de la Guinardera, del qual ja es tenia notícia, i un altre, un pav 1 al nou Institut Leonardo da Vinci, que la Generalitat té previst posar en marxa el curs 2017-18. L'Ajuntament farà un aportació de més de 800.000 euros per contribuir a pagar aquest equipament que serà d'ús per a les entitats fora de l'horari lectiu. L'inic de les obres estan previstes per al 2016. El nou pavelló disposarà a més de quatre pistes esportives a l'aire lliure que també es podran utilizar.

La remodelació de les pistes de Sant Francesc recull la cobertura de la pista de dalt per un cost d'uns 800.000 euros i està previst que es comenci a treballar a finals d'aquest any. També s'ha previst posar gespa artifical a la pista de baix. El cost serà d'uns 70.000 euros i les obres, que duraran uns tres mesos, podrien començar entre aquest juny i juliol.

La ZEM Jaume Tubau serà una altra de les instal·lacions on s'invertirà. Es construiran uns nous vestidors que costaran uns 650.000 euros. Les obres han de començar després de l'estiu i es calcula que trigaran uns sis mesos.

Les bicicletes també tindran un nou espai. S'habilitarà un circuit de BTT i altres activitats amb bici amb dos possibles emplaçaments que s'estan estudiant: una parcel·la del carrer Vallespir o al costat de l'AP-7, darrerr de l'edifici d'oficines @Santcugat.

Conesa també s'ha referit al futur complex esportiu de Mira-sol, que recull una piscina i diverses pistes esportives que encara no té data ni calendari d'obres perquè tot just s'acaba d'aprovar el Pla Especial d'assignació d'usos d'aquesta parcel·la de 9.000 metres quadrats al carrer Pompeu Fabra.

Com a novetat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha avançat que Sant Cugat serà ciutat cardioprotegida, el que significa que en breu s'instal·laran 25 desfibril·ladors en diferents punts de la ciutat, nou d'ells en equipaments esportius. Conesa ha remarcat el compromís de l'Ajuntament amb l'esport escolar, l'aposta per la formació i els valors.

El copresident de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Rafa Robledo, ha parlar de visió de futur correcta i de sensibilitat envers les entitats.

Rafa Robledo

Em sembla que la visió de futur es correcta. La sensibilitat de l'alcaldessa amb les entitats és interessant. I l'al·lusió permanent a l'esport de base és fonamental.


El Consell Sectorial ha comptat amb la presència del regidor d'Esports, Xavier Tizón, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, i el vicepresident del Consell, Mauri Benito, a més d'una trentena d'entitats representades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.