La 5a Marxa del Corredor Verd aposta per la competició amb la creació de la Cursa 0

Imatge de la presentació de la Marxa del Corredor Verd / Font: Localpress

Altres

Publicat el 8/oct/15 per Dani Aguilà

La 5a Marxa del Corredor Verd amplia la seva proposta amb la Cursa 0, una nova modalitat de perfil competitiu amb el qual l'organització espera acollir més participants. La cita, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat amb el suport de l'Ajuntament, tindrà lloc el 24 d'octubre, amb sortida des de Matadepera i arribada a Sant Cugat. Les inscripcions es poden formalitzar des de la plana web fins un dia abans de la marxa, que s'ha presentat aquest dijous a la sala de plens de l'ajuntament.

La Cursa 0 del Corredor Verd serà de 21,7 quilòmetres, amb un traçat que serà majoritàriament per camins. Aquesta modalitat s'unirà a les tres ja existents: la marxa de 21 quilòmetres entre Matadepera i Sant Cugat, el circuit circular de Collserola, que té la mateixa distància, i una que uneix la primera i segona opcions. Més enllà de la novetat de la Cursa, enguany hi haurà canvis en l'itinerari del circuit circular.

L'hora de sortida de la cursa serà quan faltin 10 minuts per a les vuit del matí des del carrer Joan Paloma de Matadepera, davant de l'ajuntament, mentre que l'arribada serà a la seu del Muntanyenc. El preu de la són 20 euros, 18 per als socis del club. Hi haurà dos avituallaments, i per tots aquells que ho vulguin hi haurà un servei d'autocar des de Sant Cugat, a la cantonada del carrer la Mina amb Castillejo, fins a la sortida de la cursa, un autocar que surt a les set del matí i que costa sis euros.

La marxa dóna el tret de sortida a les vuit del matí des de Matadepera, i a les nou si es surt des de Sant Cugat. Com a la cursa, s'ofereix un servei d'autocar per aquells santcugatencs que surtin des de Matadepera, amb les mateixies condicions, però amb sortida quan passin deu minuts de les set del matí.

L'organitzadora de la cita, Antònia Sans, assegura que amb la Cursa s'amplien les possibilitats d'inscripcions.

Antònia Sans

És un potencial de possibles corredors i per tant hem ofertat fer una cursa. Hem intentat identificar les necessitats dels que fan cursa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces, reconeix que cal augmentar la xifra de participants, marcada l'any passat en 169, i aposta per arriba als 500 'a mitjà termini'.

Francesc Cruces

Ens agradaria que aquesta Marxa pogués tenir 500 persones, és l'objectiu a mitjà termini. Creiem que hi ha prou gent per assolir aquest nombre de participants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La cita manté el caràcter reivindicatiu i la voluntat d'apropar a la ciutadania el patrimoni natural de Sant Cugat, un objectiu clau segons el regidor d'Esports, Eloi Rovira.

Eloi Rovira

És d'agrair tota la tasca que feu per al descobriment i coneixement d'aquest patrimoni natural que tenim a Collserola. A vegades vivim en un entorn privilegiat que no coneixem prou bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la presentació també hi ha assistit el regidor d'Esports de Matadepera, Quico Sala. L'organització té un portal web on hi ha tota la informació de la cita.