El Club Muntanyenc homenatja precursors de l'escalada santcugatenca

Altres

Publicat el 29/oct/15 per Dani Aguilà

El Club Muntanyenc Sant Cugat homenatja Josep Barberà, Albert Zanini, Francesc Farrés i Josep Ferrer-Jové com a pioners de l'escalada clàssica a Sant Cugat i per les seves aportacions en innovacions tècniques d'assegurança que es van estendre arreu de l'escalada catalana. Durant l'acte s'ha descobert una fotografia commemorativa d'un dels ascensos protagonitzats pels escaladors reconeguts.

L'acte ha tingut lloc a la seu del Club Muntanyenc i l'ha encetat l'historiador d'escalada catalana i autor del llibre 'Història de l'escalada a Montserrat', Josep Fatjó.

Fatjó ha descrit personalitats, fites i curiositats de Barberà, Farrés, Ferrer-Jové i Zanini, que van coincidir als anys 40.

Josep Fatjó

Ha estat un homenatge molt merescut, han estat pioners no només en primers ascensos sinó en innovacions en material d'escalada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la cita, hi ha assistit el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, que ha reconegut la tasca de quatre escaladors que també van ser socis fundadors del Muntanyenc i del Grup Cavall Bernat.

L'homenatge s'ha completat amb la projecció del documental 'Pioners', que descriu el context dels escaladors catalans nascuts abans de la Guerra Civil.