Sant Cugat serà l'epicentre de la lluita contra el sedenterisme en el Dia Mundial de l'Activitat Física

Altres

Publicat el 17/mar/16 per Dani Aguilà

La 58a Marxa Infantil, la 8a Trobada Comarcal de Dansa i una Caminada per a Adults seran les activitats que es duran a terme a Sant Cugat el 10 d'abril en el marc de l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física, del qual la ciutat és l'amfitriona. La jornada pretén lluitar contra el sedentarisme i sensibilitzar la població sota el lema 'Infant actiu=adult saludable', amb l'objectiu fixat en l'ensenyament d'habits en els més joves. El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha assistit la presentació dels actes aquest dijous a l'ajuntament.

Les activitats s'estendran al territori català entre l'1 i el 15 d'abril, i el dimecres 6, la data exacta en què se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física, Sant Cugat durà a terme una masterclass per a adults i gent gran al pav 3 organitzada per l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) i que tindrà la participació dels clubs esportius de la ciutat. El plat fort arribarà el diumenge següent, amb uns actes que donaran el tret de sortida a les nou del matí amb la Marxa Infantil, organitzada pel Club Muntanyenc.

D'onze del matí a una de la tarda, hi haurà una Caminada per a Adults d'uns quatre quilòmetres amb sortida des del Parc Ramon Barnils, on es durà a terme la Trobada Comarcal de Dansa. El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha situat la lluita contra el sedentarisme com un objectiu de país.

Gerard Figueras

En aquests objectius de país, el principal repte que ens marcàvem tenia un titular molt clar: si volíem ser un país referent en pràctica esportiva havíem de començar sent-ho en l'activitat física.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La jornada servirà per posar en valor els objectius 'Acumula 30 minuts cada dia d'activitat física', per a adults, i 'Acumula 60 minuts d'activitat física', per als més joves. Sant Cugat pren el relleu de Mollerussa com a seu dels actes centrals, una cita en què Catalunya participa des de 2010. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha apuntat Sant Cugat 'té molt a veure' amb els valors que preconitza aquest dia.

Merce Conesa

S'escau molt aquesta idea d'infant actiu, adult saludable a Sant Cugat. Són molts els infants que a la nostra ciutat practiquen esport.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant l'explicació de la jornada s'ha mostrat el cartell d'enguany. A la presentació, també hi ha participat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i hi han assistit el nou director del Centre d'Alt Rendiment (CAR), Ramon Terrassa, i membres de la Fundació Agrupació, que formen part de l'organització dels actes.