Erika Villaécija: 'L'objectiu als Jocs Olímpics és la medalla sí o sí'


  • Comparteix:

Erika Villaécija, al plató de Cugat.cat

Erika Villaécija, al plató de Cugat.cat

La nedadora resident a Sant Cugat Erika Villaécija ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que l'objectiu per als Jocs de Rio de Janeiro és aconseguir sí o sí una medalla. Villaécija, que es convertirà en la nedadora catalana amb més participacions als Jocs Olímpics després dels d'enguany amb quatre, ha reconegut que cal anar en compte amb el virus del Zika, pel qual ha explicat que prendrà exhaustives precaucions. També s'ha mostrat preocupada per l'estat de l'aigua on ha de dur a terme la prova de 10 quilòmetres en aigües obertes.



Després d'acabar en vuitena posició als Jocs Olímpics de Londres, Villaécija es veu molt més preparada per a la cita d'enguany tenint en compte que té més experiència en la disciplina d'aigües obertes i que la dura classificació per accedir a la competició, la més complicada fins ara segons la nedadora, l'ha fet preparar-se millor. Per tot plegat, la catalana assegura que l'objectiu passa per aconseguir medalla.

Erika Villaécija

L'objectiu és sí o sí la medalla. Crec que has de lluitar per això. Sé quins errors tinc, i les competicions d'enguany m'han servit per saber què he de fer a Rio.


Més enllà de la qüestió esportiva, Villaécija ha fet referència a les polèmiques que envolten la prèvia d'aquests Jocs. Pel que fa al perill respecte el virus del Zika, la nedadora ha dit que cal anar en compte i que posarà totes les precaucions per no patir cap risc, tot i que ha reconegut que l'amoïna més l'estat de l'aigua on haurà de fer la prova dels 10 quilòmetres, que també pot comportar perill.

Més enllà d'aquests dos elements, la segurat és un dels altres temes que preocupa Villaécija. De fet, ha explicat que una amiga que viu al Brasil li ha recomenat que la família no viatgi amb ella. D'altra banda, la nedadora ha assegurat que allargarà la seva carrera fins desembre, quan es disputi el Campionat d'Espanya de piscina curta a Sabadell, on és el seu club ara, i que en aquell moment es plantejarà la retirada.

Pel que fa a la polèmica amb Mireia Belmonte en el Preolímpic, en què la parella de la badalonina va acusar Villaécija de colpejar-la durant la cursa, la nedadora resident a Sant Cugat ha assegurat que el tema està tancat, que té bona relació amb Belmonte i que ara vol centrar-se en l'objectiu que compta, que no és altre que els Jocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.