Omar Ougzfi i Jaquelin Martín, campions d'una 18a Sant Silvestre amb final polèmic


  • Comparteix:

Omar Ougzfi en categoria masculina i Jaquelin Martín en femenina s'han proclamat campions d'una 18a edició de la Sant Silvestre Barcelonesa amb final polèmic. Els primers en creuar la meta han estat el marroquí Younes Kniya i i la britànica Jenny Spink, però els jutges de la Federació Catalana han decidit desqualificar-los perquè no s'han inscrit amb la llicència del seu país, de manera que no podien competir.

Després d'acabar la cursa, organització i jutges s'han reunit per deliverar la decisió final, i han conclòs que, segons el reglament, ni Kniya ni Spink podien rebre el guardó de campions. Tot plegat, al final d'una cita que ha començat puntual a dos quarts de sis de la tarda a la Plaça Victòria dels Àngels, i que ha comptat amb la participació de 1910 corredors. L'organitzador de la cursa, Domingo López, ha explicat les raons de la decisió final.

Domingo López

Tot atleta que sigui estranger necessita un permís de la seva Federació. Si ve un corredor internacional i el seu país no dóna permís, és un corredor popular.


El guanyador en categoria masculina, Omar Ougzfi, que ha aturat el cronòmetre a 31 minuts i sis segons, ha assolit el seu tercer triomf tot i no ser el primer en creuar la meta. El podi l'han completat Otmane Betani i Khalid Ougzfi. El guanyador ha parlat sobre les circumstàncies del seu triomf.

Omar Ougzfi

A mi m'és igual ser primer o segon, qui guanya és el sempre millor. Ha guanyat ell, però no té la llicència.


De la seva banda, la campiona en dones, Jaquelin Martin, que debutava a la cita, ha fet un temps de 35 minuts i 13 segons. La segona classificada ha estat la campiona l'any passat, Bàbara Ramon, mentre que la tercera ha estat Laura Bel. Martín ha lamentat el fet d'haver guanyat sense ser la primera a creuar la meta.

Jaquelin Martín

La llàstima ha estat que per una qüestió normativa ella (Spink) no hauria d'haver corregut, i no és el mateix arribar en primer lloc que en segon.


La cita, que s'ha celebrat per setè any a Sant Cugat, ha recorregut alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, amb arribada a la ZEM de la Rambla del Celler.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.